Το σπασμένο παιχνίδι

Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού
Εκδότης:
Καπόν
Έτος:
2011
ISBN:
9789606878497
Σελίδες:
80
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σπασμένο παιχνίδι
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Το σπασμένο παιχνίδι
Η έκδοση περιλαμβάνει την τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού, εκτεταμένο βιογραφικό, πλήρη βιβλιογραφία στα ελληνικά, φωτογραφίες και χειρόγραφο του μεγάλου στοχαστή. Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Γιώργος Δουατζής περιπλανιέται ανάμεσα στον απόηχο του "παιχνιδιού του κόσμου" και την "ποιητικότητα", έννοιες που αποτελούν καίριες συνισταμένες της σκέψης του Κώστα Αξελού.
Στο επίμετρο, καταγράφονται συνοπτικά οι φιλοσοφικές θέσεις του Κώστα Αξελού από τον καθηγητή Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας Μάριο Μπέγζο.

Το βιβλίο παρουσιάζει μια πλούσια, μοναδική εικόνα των απόψεων, του έργου και της ζωής του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου. Περιέχει ολόκληρη την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Δουατζή λίγους μήνες πριν φύγει οριστικά, στις 4 Φεβρουαρίου 2010, σε ηλικία ογδόντα έξι ετών. Ο Κ. Αξελός εκθέτει την οπτική του σε ζητήματα καίριας σημασίας, όπως η κοινωνία, ο άνθρωπος, ο έρωτας, ο θάνατος κ.ά. Μιλά ως και για θέματα που έχουν απασχολήσει την προσωπική του ζωή. Απογράφει ψήγματα της προσωπικότητάς του. Τα λόγια του οδηγούν σε νοητική εγρήγορση κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Τίτλος βιβλίου:Το σπασμένο παιχνίδι
Υπότιτλος βιβλίου:Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού
Εκδότης:Καπόν
Συντελεστές βιβλίου:Αξελός, Κώστας, 1924-2010 (Συγγραφέας)
Δουατζής, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606878497
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2011
Σημείωση:Επίμετρο: Μάριος Μπέγζος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες