Δραστηριότητες για άτομα που πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ

Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2011
ISBN:
9789603337164
Σελίδες:
135
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δραστηριότητες για άτομα που πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ
Τιμή εκδότη:€9,50
Η τιμή μας: €8,55
στο καλάθι
Δραστηριότητες για άτομα που πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ
Η φροντίδα ενός ατόμου με νόσο Αλτσχάιμερ αποτελεί πρόκληση από πολλές απόψεις. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, η οργάνωση της καθημερινότητας και η απλούστευση του τρόπου ζωής του ασθενούς αποτελούν πλέον σημαντικά ζητήματα φροντίδας. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες έχει θετική επίδραση τόσο στις γνωστικές λειτουργίες, όσο και στην καθημερινή λειτουργικότητα του ατόμου που πάσχει.

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να ανακουφίσει το άγχος του φροντιστή και να του προσφέρει πολλαπλές επιλογές ως προς τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει με τον ασθενή, Ωστόσο, ο απώτερος σκοπός του βιβλίου είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση σε μια καθημερινότητα κατάλληλη και ευχάριστη, τόσο για το ίδιο το άτομο με νόσο Αλτσχάιμερ όσο και για το φροντιστή του. Τα νοητικά παιχνίδια, η συμμετοχή σε ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού καθώς και η σωματική άσκηση ενεργοποιούν τον ασθενή και ενισχύουν τα νοητικά του αποθέματα ενώ ταυτόχρονα ωφελούν και το φροντιστή προσφέροντάς του τη δυνατότητα να περάσει ποιοτικό χρόνο με το άτομο που πάσχει και να επικοινωνήσει καλύτερα μαζί του.
Το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει στους φροντιστές προτάσεις και ιδέες για τη συμμετοχή των ασθενών σε δραστηριότητες ανάλογα με το στάδιο της νόσου και τα νοητικά του ελλείμματα.
Τίτλος βιβλίου:Δραστηριότητες για άτομα που πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Μαργιώτη, Ελένη (Συγγραφέας)
Νίκα, Ασπασία (Συγγραφέας)
Κάτσαρη, Μαρίνα (Συγγραφέας)
Ζώη, Παναγιώτα (Συγγραφέας)
Σακκά, Παρασκευή (Συγγραφέας)
ISBN:9789603337164
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες