Δωριείς - Ηρακλειδείς

Η Παλαιά Διαθήκη των Ελλήνων: Αχαιοί, Αιολείς, Πελασγοί, Ίωνες
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2010
ISBN:
9789608229938
Σελίδες:
307
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δωριείς - Ηρακλειδείς
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Δωριείς - Ηρακλειδείς
"Ο Τρωικός Πόλεμος δημιούργησε αστάθεια στα καθεστώτα της Ελλάδος, οικονομική και κοινωνική κρίση και παρατηρήθηκε παντού έλλειψη εργατικών χεριών, ηγετών και προγραμμάτων και μια γενική παρακμή. Οι Δωριείς γνωρίζοντας τα πράγματα και επωφελούμενοι της κρίσεως, ενδεχομένως να απέκτησαν ερείσματα σε πόλεις και περιοχές που υπήρχε έλλειψη εργατικών χεριών. Αυτό τούς έκανε γνώστες των προβλημάτων κάθε περιοχής και έτσι γνωρίζοντας τις αδυναμίες που υπήρχαν, σε συνεννόηση ενδεχομένως με την ηγεσία των Ηρακλειδών, και αφού επαληθεύονταν οι χρησμοί του Μαντείου των Δελφών αποφάσισαν την εκστρατεία στην Πελοπόννησο."

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Ο Βασίλειος Ταγκαλάκης με την παρούσα ιστορική έρευνα δείχνει να έχει εντρυφήσει στα γεγονότα και τους μύθους που σχετίζονται με το θέμα της καθόδου των Δωριέων στον ελληνικό χώρο. Έχοντας
μελετήσει σε βάθος τις αρχαίες και τις σύγχρονες πηγές καταλήγει με το έργο του στη θέση ότι δεν πρόκειται για ιλλυρικό φύλο που ήρθε να καταστρέψει τους πολιτισμούς της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Μέσα από μύθους, αρχαίες πηγές, καθώς και ιστορικά ντοκουμέντα έρχεται να καταδείξει την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα των Δωριέων και να υπερθεματίσει σχετικά με την προσφορά τους στα μέρη όπου κατέληξαν. Μιλάει για σύμπραξη Δωριέων - Ηρακλειδών, που έγιναν δεκτοί από τους πληθυσμούς που συνάντησαν, γιατί τους ένωνε η καταγωγή και το κοινό όραμα για ειρήνη, πρόοδο και ισονομία. Ένα βιβλίο μοναδικό για όλους όσους ασχολούνται με την ελληνική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Δωριείς - Ηρακλειδείς
Υπότιτλος βιβλίου:Η Παλαιά Διαθήκη των Ελλήνων: Αχαιοί, Αιολείς, Πελασγοί, Ίωνες
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Ταγκαλάκης, Βασίλειος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608229938
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2010
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες