Εφηβική ιατρική

Βασικά θέματα και αρχές
Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Έτος:
1997
ISBN:
9789607081933
Σελίδες:
358
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφηβική ιατρική
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €20,00
στο καλάθι
Εφηβική ιατρική
Ο σκοπός της συγγραφής του βιβλίου αυτού υπήρξε η ανάγκη ενός συνοπτικού βοηθήματος βασικών αρχών και θεμάτων που θεωρούνται απαραίτητα για την εξάσκηση της εφηβικής ιατρικής.

Οι έφηβοι αποτελούν το 1/5 του πληθυσμού της χώρας και ένα ποσοστό 15% των ασθενών που προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία των ιατρών, τις κλινικές και τα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι ηλικίας 12-21 χρόνων.
Η ιδιαιτερότητα της ιατρικής φροντίδας των εφήβων καθιστά αναγκαία τη διδασκαλία και την πρακτική άσκηση στα θέματα της εφηβικής ιατρικής στη διάρκεια των σπουδών στις ιατρικές σχολές, στα χρόνια της ειδικότητας και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Στο ενδιαφέρον ερώτημα, για το ποιος είναι ο ειδικός και έχει την ευθύνη της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο 15χρονο αγόρι ή κορίτσι θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με την αναφορά, ότι η εφηβική ιατρική αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα η οποία είναι βασικά γνώριμη στους παιδίατρους, αλλά που δεν παύει να είναι ανοικτή σε όλους τους ιατρούς και ειδικούς επιστήμονες που έχουν την επιθυμία και τις γνώσεις να θητεύσουν σωστά τις ιατρικές ανάγκες των εφήβων και να προσφέρουν την απαιτούμενη προληπτική διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή.

Η "Εφηβική ιατρική" έχει σημειώσει σημαντικές προόδους τα τελευταία 20 χρόνια στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στις Η.Π.Α αποτελεί υποειδικότητα της παιδιατρικής με τρία χρόνια εκπαίδευση.

Τα περιεχόμενα του βιβλίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βασικών αρχών της εφηβικής ιατρικής, και των θεμάτων εκείνων που περισσότερο συχνά παρατηρούνται στην κάθε ημέρα εξάσκηση της ιατρικής των εφήβων.

Για την πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής ουσιαστική υπήρξε η προσφορά 10 ειδικών συνεργατών συναδέλφων. Γνωρίζω το φόρτο της εργασίας που όλοι τους αντιμετωπίζουν καθημερινά και τη στενότητα του χρόνου που πάντα υπάρχει. Επιθυμώ να τους εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες για την ανταπόκριση τους και τη συνεργασία τους αυτή.
Το κεφάλαιο "Ιατρικά προβλήματα των εφήβων. Πρωτόκολλα σύγχρονης σντιμετώπισης και ο ρόλος του παιδιάτρου" είναι αποτέλεσμα εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και αποτελεί ένα εγχειρίδιο αυτό καθεαυτό για την ιατρική φροντίδα των εφήβων και πρακτική, βήμα προς βήμα, προσέγγιση στην αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συχνότητα.

Τίτλος βιβλίου:Εφηβική ιατρική
Υπότιτλος βιβλίου:Βασικά θέματα και αρχές
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Λίτσας
Συντελεστές βιβλίου:Μαραγκός, Γεώργιος Δ., καθηγητής παιδιατρικής (Συγγραφέας)
ISBN:9789607081933
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες