Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική

Οδηγοί νοσηλευτικής φροντίδας
Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2000
ISBN:
9789602862599
Σελίδες:
516
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
Εκτός κυκλοφορίας
Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
Ο όρος "νοσηλευτική διάγνωση" αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται δε γίνεται εύκολα κατανοητός.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος νοσηλευτική διάγνωση όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην Ελλάδα, δημιούργησε το ερώτημα αν και κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή και αυτό το οποίο αποτελούσε μια σημαντική πρόοδο στις Η.Π.Α. πάνω από 20 χρόνια, στην Ευρώπη ήταν στα επίπεδα της νοσηλευτικής φαντασίας.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια ανεξάρτητη νοσηλευτική λειτουργία. Είναι μια αξιολόγηση των προσωπικών αντιδράσεων του ατόμου στις εμπειρίες της ζωής του, οι οποίες αναπτύχθηκαν από μια κρίση, νόσο ή άλλους στρεσογόνους παράγοντες.
Η νοσηλευτική διάγνωση, είναι η περιγραφή ενός υπαρκτού ή δυνητικά υπαρκτoύ πρoβλήματoς υγείας, το οποίο οι νοσηλευτές είναι εκπαιδευμένοι για να διακρίνουν, να αιτιολογούν κι έχουν τη νομική κατοχύρωση να θεραπεύουν.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι η κλινική κρίση για ένα άτομο ή οικογένεια ή κοινότητα, η οποία προέρχεται από μια προσεκτική, συστηματική διεργασία συλλογής δεδομένων, η ανάλυση των οποίων παρέχει τη δυνατότητα και τη βάση για τον ορισμό μιας συγκεκριμένης θεραπείας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο νοσηλευτής.
Τέλος, η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια πρόταση η οποία περιγράφει τις ανθρώπινες αντιδράσεις ενός ατόμου ή ομάδα ατόμων, τις οποίες ο νοσηλευτής μπορεί σχετικά εύκολα ν' αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες εκείνες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του επιπέδου υγείας ή η μείωση ή η εξάλειψη ή η πρόληψη των μεταβολών του. Η νοσηλευτική διάγνωση αναφέρεται στην ανεξάρτητη σφαίρα της Νοσηλευτικής.
Με το όρο ανεξάρτητη σφαίρα της νοσηλευτικής, εννοούμε την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τη διδασκαλία του ατόμου, της οικογένειας ή της κοινότητας.

Τίτλος βιβλίου:Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
Υπότιτλος βιβλίου:Οδηγοί νοσηλευτικής φροντίδας
Τίτλος πρωτότυπου:Nursing diagnosis in clinical practice, guides for care planning
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Brabec, Paula D. (Συγγραφέας)
Gettrust, Kathy V. (Συγγραφέας)
Καραχάλιος, Γεώργιος Ν. (Επιμελητής)
ISBN:9789602862599
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Νοσηλευτικής
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Σημείωση:Ανατύπωση: 2005
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες