Βασικά στοιχεία ψυχοπαθολογίας

Εκδότης:
Gotsis Εκδόσεις
Έτος:
2009
ISBN:
9789609840033
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικά στοιχεία ψυχοπαθολογίας
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €38,00
στο καλάθι
Βασικά στοιχεία ψυχοπαθολογίας
Ο όρος Ψυχοπαθολογία ή εναλλακτικά (Ψυχολογία Αποκλίνουσας Συμπεριφοράς), αναφέρεται γενικότερα στις ψυχικές ασθένειες και στη μελέτη των ψυχικών διαταραχών. Αποτελεί βασικό αντικείμενο μελέτης κυρίως των ψυχιάτρων και ψυχολόγων, αν και άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως π.χ., νευρολογία ή άλλα συναφή επαγγέλματα υγείας π.χ., κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχιατρικοί νοσηλευτές/τριες, εμπλέκονται σημαντικά με άτομα που πάσχουν από κάποια μορφή ψυχοπαθολογίας.

Στις μέρες μας η ανάγκη για περιεκτικά αλλά συνάμα πρακτικά κλινικά εγχειρίδια ψυχοπαθολογίας είναι επιβλητική. Το παρόν κλινικό εγχειρίδιο καλύπτει αυτό το κενό στην Ελληνική βιβλιογραφία, παρέχοντας τα βασικά στοιχεία για την αποκλίνουσα συμπεριφορά - ψυχοπαθολογία.

Πρόκειται για πρόσφατα ενημερωμένη έκδοση, που ακολουθεί τα Διαγνωστικά κριτήρια του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών - (DSM-IV-TR) (αναθεωρημένα διαγνωστικά κριτήρια των ψυχικών διαταραχών). Αποτελείται από 7 κεφάλαια που καλύπτουν τις πιο συχνές μορφές ψυχοπαθολογίας (Αγχώδεις διαταραχές, Διαταραχές της διάθεσης, Συνδεόμενες με ουσίες διαταραχές, Διαταραχές πρόσληψης τροφής, Σεξουαλικές διαταραχές και Διαταραχές ταυτότητας φύλου, Σχιζοφρένεια και Διαταραχές προσωπικότητας) και ένα εισαγωγικό κεφάλαιο που περιγράφει τους ορισμούς και παρέχει ένα σύντομο ιστορικό της αποκλίνουσας συμπεριφοράς -ψυχοπαθολογίας. Είναι εμπλουτισμένο με αυθεντικές κλινικές περιπτώσεις που αναλύονται με βάση την ταξινόμηση του DSM-IV-TR, ειδικές επισημάνσεις, και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης που βοηθούν στον έλεγχο κατανόησης των βασικών εννοιών του κάθε κεφαλαίου.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου συμπληρώνεται από Αγγλοελληνικό γλωσσάριο όρων σχετικών με την αποκλίνουσα συμπεριφορά-ψυχοπαθολογία, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά στη μελέτη σχετικής ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται επιστημονικά / κλινικά για τα ψυχικά νοσήματα, ωστόσο μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμα και στον μη επαγγελματία αναγνώστη που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα "φαινόμενα της ψυχοπαθολογίας" και να ξεχωρίσει τους μύθους από την πραγματικότητα σε ότι αφορά τα ψυχικά νοσήματα.
Τίτλος βιβλίου:Βασικά στοιχεία ψυχοπαθολογίας
Τίτλος πρωτότυπου:Essentials of Abnormal Psychology
Εκδότης:Gotsis Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Getzfeld, Andrew R. (Συγγραφέας)
Παπαχρονοπούλου, Βασιλική (Μεταφραστής)
Μεσσήνης, Λάμπρος (Επιμελητής)
ISBN:9789609840033
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες