HCR-20

Εκτίμηση επικινδυνότητας για την εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2009
ISBN:
9789604520701
Σελίδες:
136
Εξώφυλλο:
Μαλακό
HCR-20
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
HCR-20
Συχνά ο ειδικός Ψυχικής Υγείας, καλείται να εκτιμήσει και να προβλέψει τις πιθανότητες εκδήλωσης βίαιης συμπεριφοράς ατόμων με ψυχικές διαταραχές που νοσηλεύονται ή βρίσκονται υπό κράτηση. Προσπάθειες συστηματοποίησης μιας τέτοιας ψυχιατρικής εκτίμησης έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, από αρκετούς ερευνητές. Ιδιαίτερα επιμελημένη και τεκμηριωμένη πρόταση αποτελεί η κλίμακα HCR-20, που αναπτύχθηκε με την υποστήριξη της Επιτροπής Ψυχιατροδικαστικών Υπηρεσιών της Βρετανικής Κολομβίας και έχει ήδη συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον. Το αναλυτικό εγχειρίδιο της κλίμακας κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Η κλίμακα HCR-20 παρουσιάστηκε αρχικά το 1995 και έκτοτε χρησιμοποιείται εκτεταμένα στον Καναδά, τη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Πρόσφατα αναθεωρήθηκε και από τη 2η έκδοση προέρχεται το κείμενο της ελληνικής μετάφρασης. Αναφέρονται εφαρμογές της στο χώρο της Ψυχιατροδικαστικής, Γενικής Ψυχιατρικής, στην έρευνα, αλλά και ένταξη σημαντικών τμημάτων της σε επιστημονικά συγγράμματα.

Η ίδια η κλίμακα περιλαμβάνει 20 λήμματα: 10 από αυτά αφορούν στο ιστορικό, 5 στην παρούσα κλινική κατάσταση και σε 5 προγνωστικά στοιχεία επικινδυνότητας. Η απλή και λιτή μορφή συγκαλύπτει σε πρώτη εντύπωση την εκλεπτυσμένη δομή του ερωτηματολογίου, καθώς για τη συμπλήρωσή του θα χρειαστεί ψυχιατρική εξέταση, ανασκόπηση ιστορικού και μελέτη των αρχείων από κλινικό με εκπαίδευση στη χρήση της κλίμακας.

Η κλίμακα HCR-20 συγκεντρώνει πλούσια εμπειρία στην πρόγνωση της επικίνδυνης συμπεριφοράς, ενσωματώνοντας τη σύγχρονη διεθνή γνώση. Αναμφίβολα αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο της Ψυχιατροδικαστικής, Γενικής Ψυχιατρικής, αλλά είναι κατάλληλη και για ερευνητικούς σκοπούς.
Τίτλος βιβλίου:HCR-20
Υπότιτλος βιβλίου:Εκτίμηση επικινδυνότητας για την εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς
Τίτλος πρωτότυπου:HCR-20: Assessing Risk for Violence
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Webster, Christopher D. (Συγγραφέας)
Douglas, Kevin S. (Συγγραφέας)
Eaves, Derek (Συγγραφέας)
Hart, Stephen D. (Συγγραφέας)
Τσόπελας, Χρήστος Κ. (Μεταφραστής)
Μαρτινάκη, Σοφία Λ. (Μεταφραστής)
Λαμπράκη, Αγγελική Μ. (Μεταφραστής)
Τσόπελας, Χρήστος Κ. (Επιμελητής)
Μαρτινάκη, Σοφία Λ. (Επιμελητής)
Λαμπράκη, Αγγελική Μ. (Επιμελητής)
ISBN:9789604520701
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες