Η μέθοδος

3. Η γνώση της γνώσης
Εκδότης:
Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου
Έτος:
2001
ISBN:
9789607058997
Σελίδες:
380
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μέθοδος
Τιμή εκδότη:€18,98
Η τιμή μας: €17,08
Η μέθοδος
"Η γνώση είναι το πιο αβέβαιο αντικείμενο της φιλοσοφικής γνώσης και το πιο άγνωστο αντικείμενο της επιστημονικής γνώσης. Τι είναι ένας εγκέφαλος που μπορεί να παράγει ένα πνεύμα που τον γνωρίζει; Τι είναι ένα πνεύμα που μπορεί να συλλαμβάνει έναν εγκέφαλο που το παράγει; Τι είναι ένα πνεύμα/εγκέφαλος που δεν θα μπορούσε να σκέφτεται χωρίς γλώσσα και πολιτισμό; Πώς να γνωρίσουμε αυτό που γνωρίζει;"
Η γνώση της γνώσης είναι το θέμα-περιπέτεια μιας πολυετούς προσπάθειας, που κατέληξε σ' αυτό το βιβλίο. Μια περιπέτεια που οδήγησε το συγγραφέα του στην εξερεύνηση των πιο διαφορετικών, επιστημονικών και μη (σήμερα τουλάχιστον), απόψεων βασικό του εργαλείο η μέθοδος. Η μέθοδος αυτή είναι μια ιδιότυπη πυξίδα που συνδυάζει βεβαιόητα και αβεβαιότητα. Κρίνει απαραίτητη τη σύζευξη των επιστημών, την οργανική σύνδεση των επιστημονικών πορισμάτων και την αλληλοτροφοδότησή τους. Στόχος: να γίνουν οι γνώσεις γνώση, να ενσωματωθούν σ' ένα σώμα, σ' έναν οργανισμό τόσο τέλεια ενορχηστρωμένο, που να ζει.
Γι' αυτόν το λόγο, η κατανόηση της έρευνας και της σκέψης του Μορέν είναι επίκαιρη και χρήσιμη σε μια εποχή όπου η ντετερμινιστική αντίληψη του κόσμου, του χρόνου και του πολιτισμού, στα κρυφά, πνέει τα λοίσθια.
Τίτλος βιβλίου:Η μέθοδος
Υπότιτλος βιβλίου:3. Η γνώση της γνώσης
Τίτλος πρωτότυπου:La méthode, 3. La connaissance de la connaissance
Εκδότης:Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου
Συντελεστές βιβλίου:Morin, Edgar, 1921- (Συγγραφέας)
Τσαπακίδης, Θοδωρής (Μεταφραστής)
ISBN:9789607058997
Σειρά εκδότη:Η μέθοδος
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2001
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες