Σε φάση αλλαγής

Ποιήματα
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2001
ISBN:
9789608472921
Σελίδες:
63
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σε φάση αλλαγής
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
Σε φάση αλλαγής
"Το κόκκινο, κατακόκκινος
της φωτιάς ρήτορας
σε πεινασμένο λιάζεται τοπίο.
Σ' ένα της σάλπισμα
χλωρό κλαράκι υψώθηκε μεσίστιο.
Και τρεμουλιάζουν στα περάσματα
ύστατο χαίρε
πνοές και ψιθυρίσματα".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Τριάντα έξι ποιήματα, γραμμένα από το 1997 έως και το 2000, περιλαμβάνει η ποιητική συλλογή της Μαριέττας Λο Μπιάνκο "Σε φάση Αλλαγής". Η παράθεσή τους παραπέμπει αφενός στις σκόρπιες σημειώσεις ενός στοχαστή, καθώς παρατηρεί τη ζωή να περνά και τις οντότητες που τις οριοθετούν να αλλάζουν, και αφετέρου στις ημερολογιακές σημειώσεις ενός καθημερινού ανθρώπου που βιώνει τις αλλαγές που συντελούνται γύρω του, χωρίς να προκαλούνται από τον ίδιο.

"Η γραφή της Μαριέττας Λο Μπιάνκο απομακρύνεται από τους γνωστούς κώδικες, χάρη, κυρίως στο μεταφορικό λόγο, το κατεξοχήν όπλο της στην πολιορκία της ποίησης. Η καταδηλωτική λειτουργία τής γλώσσας υποχωρεί εδώ και υπερισχύει συντριπτικά ο μεταφορικός λόγος. Η γραφή της Λο Μπιάνκο έχει την αρετή να δημιουργεί άκρως πρωτότυπες, όσο και απροσδόκητες μεταφορές. Είναι μια σταθερά της τέχνης της", σημειώνει η Δρ. Φιλολογίας Αθηνά Βουγιούκα, στο Σχόλιο που συμπληρώνει την ποιητική συλλογή.

"Ο αναγνώστης παίρνει ένα μήνυμα από το κείμενο που τον καλεί να δράσει. Ο μεταφορικός λόγος της Λο Μπιάνκο καλεί τον αναγνώστη να ερμηνεύσει το αμφίσημο μήνυμα της μεταφοράς, που είναι συχνά σωστό αίνιγμα. Με την ερμηνεία του θα συνεργήσει ενεργά και με δημιουργικό τρόπο στην παραγωγή του κειμένου και στην ανάδυση των καινούργιων κόσμων που υπόσχεται το κείμενο αυτό".
Τίτλος βιβλίου:Σε φάση αλλαγής
Υπότιτλος βιβλίου:Ποιήματα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Λο Μπιάνκο, Μαριέττα (Συγγραφέας)
ISBN:9789608472921
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες