Δημιουργώντας βιώσιμα σχολικά περιβάλλοντα

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2009
ISBN:
9789604582013
Σελίδες:
333
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημιουργώντας βιώσιμα σχολικά περιβάλλοντα
Τιμή εκδότη:€28,40
Η τιμή μας: €25,56
Δημιουργώντας βιώσιμα σχολικά περιβάλλοντα
Για να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ως ενεργούς παγκόσμιους πολίτες, έτοιμους να υιοθετήσουν βιώσιμη στάση ζωής, χρειάζεται αντικατάσταση του σχολικού μοντέλου που δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότητα και τη βελτίωση του σχολείου με μοντέλα που δίνουν βάση στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, Αυτό που χαρακτηρίζει την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για τη Δεκαετία της Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στη βιωματική μάθηση, την προσανατολισμένη στην πράξη και προσαρμοσμένη στις τοπικές ιδιαιτερότητες εκπαίδευση, την εκπαίδευση δηλαδή με τοπικό/πλαισιακό χαρακτήρα, και στις αξίες της αυτο-αξιολόγησης και της σχολικής ανάπτυξης.
Κάθε κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με τη γνώση που αποκτάται στο πεδίο και με την ατομική γνώση για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου. Παρουσιάζει μια συνολική θεώρηση για τη σχολική ανάπτυξη, τις ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις και την αυτο-αξιολόγηση, Αναπτύσσονται σε ξεχωριστά κεφάλαια μελέτες περίπτωσης από ευρωπαϊκά σχολεία, της Αγγλίας, Φινλανδίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας και Μάλτας, που προωθούν τις ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις. Κάθε περίπτωση περιγράφει την πορεία σχολικής ανάπτυξης και μέσα από την κριτική ανάλυσή της παρουσιάζονται οι διαδικασίες που υποστηρίζουν τη σχολική ανάπτυξη και τις ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις. Προτείνονται τέλος τρόποι για τη σχολική ανάπτυξη μέσα από τις ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις και την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το βιβλίο αποτελεί το προϊόν ενός επταετούς προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επαγγελματική ανάπτυξη εκπαιδευτικών με βάση το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (Agenda UN), Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα και στην ομάδα συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού που συγκαταλέγονταν στα παραδοτέα του προγράμματος ήταν και η αφορμή για την μετάφραση και την έκδοση αυτού του βιβλίου στα ελληνικά επειδή πιστεύω ότι καλύπτει ένα χώρο που αφορά στον τρόπο σύνδεσης του σχολείου με τη βιώσιμη ανάπτυξη ο οποίος ελάχιστα καλύπτεται στην ελληνική βιβλιογραφία.
Το βιβλίο προορίζεται για χρήση από τους φοιτητές, Απευθύνεται όμως γενικά σε όλους τους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τις ολιστικές σχολικές προσεγγίσεις και την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναζητούν τρόπους για την προώθησή της στο ελληνικό σχολείο.
Τίτλος βιβλίου:Δημιουργώντας βιώσιμα σχολικά περιβάλλοντα
Τίτλος πρωτότυπου:Creating Sustainable Environments in Our Schools
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Shallcross, Tony (Συγγραφέας)
Robinson, John (Συγγραφέας)
Pace, Paul (Συγγραφέας)
Wals, Arjen (Συγγραφέας)
Bezzina, Christopher (Συγγραφέας)
Niiranen - Niittyä, Hanna (Συγγραφέας)
McDonnell, Pat (Συγγραφέας)
Almeida, Fátima Matos (Συγγραφέας)
Ελευθερίου, Αναστασία (Μεταφραστής)
Ταμουτσέλη, Κωνσταντία (Επιμελητής)
ISBN:9789604582013
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Σημείωση:Εισαγωγή: Κωνσταντίνα Ταμουτσέλη
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες