Οφιολατρεία

Η λατρεία του μεγάλου φιδιού
Εκδότης:
Αρχέτυπο
Έτος:
2002
ISBN:
9789607928573
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οφιολατρεία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οφιολατρεία
Η οφιολατρεία είναι μια από τις πιο παράξενες και μυστηριώδεις χθόνιες λατρείες που εμφανίστηκαν ποτέ στη Γη. Η καταγωγή της χάνεται στα βάθη της προϊστορίας και φτάνει σε μας ως ένας μακρινός απόηχος της εποχής που τα ερπετά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Στο πέρασμα των χιλιετηρίδων η οφιολατρεία άφησε τα ίχνη της σε πολλά μνημεία, διασκορπισμένα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ερευνητών.
Σ' αυτήν τη μοναδική μελέτη μαθαίνουμε για τη μυστηριώδη προέλευση της οφιολατρείας, για την πύρινη θρησκεία του Ζωροάστρη, για την παράξενη γνωστικιστική αίρεση των Οφιτών, για τον Ουροβόρο Όφι, για την Καμπαλά και τη σχέση της με τον Ιερό Όφι, για τον ερπετόμορφο θεό Νόγκα της αφρικάνικης ζούγκλας, αλλά και για τα σπάνια είδη ερπετών που αναζητούν οι κρυπτοζωολόγοι...
Ο Πύθωνας, η Λερναία Ύδρα, ο Ουράνιος Δράκος, ο Αριμάν, ο θεός των Αζτέκων Κουετζαλκοάτλ, ο σατανικός Όφις της Βίβλου και ο δρακοκτόνος Άγιος Γεώργιος, παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που ξεκλειδώνει τα μυστικά της λατρείας του μεγάλου φιδιού.


Τίτλος βιβλίου:Οφιολατρεία
Υπότιτλος βιβλίου:Η λατρεία του μεγάλου φιδιού
Εκδότης:Αρχέτυπο
Συντελεστές βιβλίου:Ντικμπασάνης Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607928573
Σειρά εκδότη:Άγνωστη Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες