Εγκλήματα κατά συρροήν

Ρεπορτάζ και ιστορίες από τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2002
ISBN:
9789603254188
Σελίδες:
375
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγκλήματα κατά συρροήν
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εγκλήματα κατά συρροήν
[...] Οι φόβοι ξαναφουντώνουν που και που. Η οργή μου φουντώνει σπανίως. Κατευθύνθηκα προς την τρέλα, αλλά βγήκα με ελιγμούς, αποκτώντας κι άλλους μίνι μύθους. Ανέφερα την παραπάνω ιστορία σε χιλιάδες διψασμένους για μύθους ανθρώπους. Δεν τη δέχονται. Μου λένε ότι οι πρωταγωνιστές είναι νεκροί και δεν μπορούν να τη διαψεύσουν ή να την επιβεβαιώσουν.

[...] Χαμογελάω αυτάρεσκα. Δείχνω το Λος Άντζελες και ζητάω μερίδιο από τον εφιάλτη.

Με ομολογημένη την εγκληματική του σχέση με τα ναρκωτικά, η εμμονή του Ελλρόυ με τη σκοτεινή πλευρά του Λος Άντζελες είναι προσωπική και ζωτική, τροφοδοτημένη από τον ανεξιχνίαστο φόνο της μητέρας του όταν ήταν δέκα ετών. Τούτο το καθοριστικό γεγονός κινητοποίησε μια πρώιμη μανία με τα αστυνομικά τσέπης και η προσωπική του γραφή τοποθετείται σ' έναν συχνά βίαιο υπόκοσμο πουλημένων αστυνομικών, πολιτικών, σταρ, κουτσομπολιού και διαδόσεων.

Ο Ελλρόυ εξερευνά τη μνήμη, την ιστορία, τα γεγονότα και τη μυθοπλασία με αδιάκοπη ενέργεια και ζωτικότητα. Αυτό που ξεπροβάλλει είναι ένα εντατικό, μυθικό όραμα της Τίνσελτάουν, του Χόλλυγουντ και τους Λος Άντζελες δηλαδή, στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.

Το "Εγκλήματα κατά συρροήν" αποτελεί μια ζωντανή απεικόνιση της τοπογραφίας του Λος Άντζελες της δεκαετίας του '50 κατά Ελλρόυ. Αυτή η συλλογή συγκεντρώνει τις έρευνές του στα αστυνομικά αρχεία, τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και τον Τύπο της εποχής, τα πολιτικά γεγονότα, τον κόσμο του κινηματογράφου και της σόου-μπίζνες -με άξονα πάντα την έρευνα για τον ανεξιχνίαστο φόνο της μητέρας του.
Τίτλος βιβλίου:Εγκλήματα κατά συρροήν
Υπότιτλος βιβλίου:Ρεπορτάζ και ιστορίες από τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες
Τίτλος πρωτότυπου:Crime Wave. Reportage and Fiction from the Underside of L.A.
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Ellroy, James, 1948- (Συγγραφέας)
Αποστολίδης Ανδρέας (Μεταφραστής)
ISBN:9789603254188
Σειρά εκδότη:Αστυνομική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2002
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες