Οι ασφαλείς πόλεις

Εκδότης:
Εξάντας
Έτος:
2009
ISBN:
9789602566763
Σελίδες:
281
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ασφαλείς πόλεις
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Οι ασφαλείς πόλεις
Πόσο ασφαλής είναι η πόλη όπου ζούμε; Ένα ερώτημα που συνεχώς ανακύπτει όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καθημερινά συμβάντα όπως ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή μια πυρκαγία, και ακόμα περισσότερο όταν η πόλη δοκιμάζεται από μεγάλης κλίμακας καταστροφές, που προκαλούνται από σεισμούς, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα ή τεχνολογικά και βιομηχανικά ατυχήματα.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ακριβώς αυτή η σχέση της πόλης με την ασφάλεια. Το πως γίνεται αντιληπτή η εν λόγω σχέση, τόσο ως εξατομικευμένη όσο και ως συλλογική συνθήκη, εξαρτάται από έναν πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο συνδυασμό κοινωνικοοικονομικών και φυσικών παραμέτρων. Πρόκειται δηλαδή για μια κρίσιμη σχέση, που, εκτός των άλλων, στοιχειοθετεί και το βαθμό στον οποίο το "στοιχείο της ασφάλειας" έχει εισαχθεί στην κανονική ζωή και λειτουργία της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτήν αναδεικνύονται ορισμένα βασικά ζητήματα, τόσο θεωρητικού-αναλυτικού περιεχομένου όσο και εφαρμοσμένης πολιτικής.

Ειδικότερα στο εισαγωγικό τμήμα τίθεται το αναλυτικό πλαίσιο και αποσαφηνίζεται η έννοια της ασφάλειας και της ασφαλούς πόλης. Στη συνέχεια εξετάζεται το τι σημαίνει καταστροφή, και ειδικότερα οι επιπτώσεις των καταστροφών (από σεισμούς, κατολισθήσεις, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και άλλες φυσικές ή ανθρωπογενείς απειλές) στις πόλεις, καθώς και ο βαθμός στον οποίο αυτές οι επιπτώσεις έχουν συμβάλει εξελικτικά στην ενσωμάτωση του στοιχείου της ασφάλειας στην αστική πολιτική και διακυβέρνηση. Ως συνακόλουθο με το προηγούμενο, προβάλλει η αξιολόγηση της κρατικής πολιτικής και των συστημάτων-πρακτικών συσχέτισης της ασφάλειας με τον αστικό σχεδιασμό, με παράλληλες αναλύσεις παραδεισμάτων πόλεων από τον ελληνικό, ευρωπαικό και διεθνή χώρο. Το βιβλίο επικεντρώνεται, τέλος, στην τρέχουσα κατάσταση και στις συνθήκες που διέπουν τις πόλεις της Ελλάδας.
Τίτλος βιβλίου:Οι ασφαλείς πόλεις
Εκδότης:Εξάντας
Συντελεστές βιβλίου:Δελλαδέτσιμας, Παύλος - Mαρίνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602566763
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες