Ο τρίτος Όλυμπος

Εκδότης:
Ερωδιός
Έτος:
2002
ISBN:
9789607942401
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο τρίτος Όλυμπος
Τιμή εκδότη:€25,36
Η τιμή μας: €22,82
Ο τρίτος Όλυμπος
Όλυμπος είναι ο αγλαός ουρανός, ο φωτοβόλος και διαυγής χώρος. Είναι το καθαρό εκείνο φως, το αμόλυντο και αψεγάδιαστο. Στα ολόχρυσα ανάκτορά του ενδημεί η τελείωσις, η θέωσις.
Με μοναδικό και αναντικατάστατο όχημα τον αρχέγονο Ελληνικό Λόγο, όπως αυτός μας παρέχεται μέσα από τους ελληνικούς μύθους, έχομε την δυνατότητα να ανέλθωμεν στα κατάφωτα Ολύμπια δώματα και, καθιστάμενοι ομοτράπεζοι των θεών, να λάβωμε μέρος στα συμπόσια αυτών, άδοντας τα αμβρόσια άσματα.
Η ελληνική μυθολογική παράδοσις είναι μείγμα δύο προϊόντων, της διδασκαλίας του τοπικού ιερατείου αφ' ενός και της επιμονής της λαϊκής μνήμης αφ' ετέρου. Η ενασχόλησίς της με αυτό το φαινόμενο, που έχει πρωταρχική σημασία για την ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, μας παρέχει την δυνατότητα να κατανοήσωμε εκείνο το οποίο με δύο λόγια αποκαλείται "ελληνική αντίληψις" και κατάφερε να προσφέρη στην οικουμένη τον μοναδικό και ανυπέρβλητο κλασσικό πολιτισμό.
Στο κείμενο αυτό γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν και να ερμηνευθούν οι κοσμογονικού περιεχομένου μύθοι, κυρίως εκείνος που μας παραδίδεται στο αθάνατο έπος Θεογονία, και να δειχθή η σχέσις του με σύγχρονες επιστημονικές κοσμολογικές αντιλήψεις.
Τίτλος βιβλίου:Ο τρίτος Όλυμπος
Εκδότης:Ερωδιός
Συντελεστές βιβλίου:Πολίτης, Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607942401
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2002
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες