Πληροφορική Γ΄ γυμνασίου

Θετικές επιστήμες
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2009
ISBN:
9789601903989
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πληροφορική Γ΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Πληροφορική Γ΄ γυμνασίου
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται, υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, η ύλη του σχολικού βιβλίου "Πληροφορική Γυμνασίου - Γ΄ τάξη". Δίνονται οι απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις δραστηριότητες και αναπτύσσονται ιδέες για τα "θέματα για Συζήτηση". Υπάρχουν επίσης πολλές συμπληρωματικές ερωτήσεις και ασκήσεις με τις απαντήσεις τους.

Σε κάθε ενότητα υπάρχουν εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από τους μαθητές με τη βοήθεια του υπολογιστή. Κάθε εργαστηριακή άσκηση αποτελεί εργασία συνθετικής μορφής και αξιοποιεί τις γνώσεις από διάφορους τομείς.

Στην ενότητα του προγραμματισμού, η γλώσσα Logo που χρησιμοποιείται είναι η έκδοση της Logo Microworlds Pro. Η γλώσσα αυτή υπάρχει στα εργαστήρια Πληροφορικής των περισσότερων Γυμνασίων. Έχει το πλεονέκτημα ότι οι εντολές της είναι στα ελληνικά. Στα ελληνικά μπορούμε επίσης να ορίσουμε και τις μεταβλητές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εργασία να γίνεται με πιο εύκολο και φιλικό τρόπο. Η Logo Microworlds περιέχει επιπλέον στοιχεία πολυμέσων (μουσική, εισαγωγή ήχου, βίντεο κτλ.) και προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας γραφικού περιβάλλοντος επικοινωνίας (κουμπιά, πλαίσια κειμένου, μεταβολείς).

Με προσεκτική μελέτη και συστηματική προσπάθεια, ο αναγνώστης θα μπορέσει να γνωρίσει και να κάνει κτήμα του τις αρχές του προγραμματισμού, με τη βοήθεια μιας παιδαγωγικής γλώσσας όπως είναι η Logo.

Στη δεύτερη ενότητα υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις στις δραστηριότητες που θέτει το σχολικό βιβλίο. Ο αναγνώστης, έπειτα από μια αρχική μελέτη και κατανόηση της πορείας της εργασίας, μπορεί με τις δικές του ιδέες να την επεκτείνει δημιουργώντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Τίτλος βιβλίου:Πληροφορική Γ΄ γυμνασίου
Υπότιτλος βιβλίου:Θετικές επιστήμες
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Λιακέας, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601903989
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες