Θέλω να αρέσω

Μια έρευνα πάνω στην ψυχολογία της γυναίκας και την ανάγκη της να αρέσει και να την επιθυμούν
Εκδότης:
Διόπτρα
Έτος:
2002
ISBN:
9789603642121
Σελίδες:
269
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέλω να αρέσω
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Θέλω να αρέσω
Πολλές γυναίκες αποφασίζουν κάποια στiγμή να ταυτιστούν με πρότυπα ή να υποστηρίξουν απόψεις που θεωρούν ότι τους δίνουν αίσθημα "αξίας" ή "δυναμικότητας", δημιουργώντας έτσι λανθασμένες εικόνες-είδωλα για τον εαυτό τους.
Προσβλέποντας στο να γίνουν επιθυμητές, οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν τις θετικές τους όψεις -της τέλειας μητέρας, της ιδανικής φίλης, της σαγηνευτικής ερωμένης, της καλόκαρδης γειτόνισσας, κ.ά.- κι έτσι παγιδεύονται στα πρότυπα, αντί να μάθουν ποιες πραγματικά είναι και τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Έτσι, μαθαίνουν σταδιακά, αλλά ξεκάθαρα, να ικανοποιούν τις επιθυμίες των άλλων, βάζοντας τις δικές τους σε δεύτερη μοίρα.
Το «Θέλω να αρέσω» εξετάζει αυτό το ζημιογόνο σύνδρομο και δείχνει στις γυναίκες πώς να ξεμπλέξουν από το δίχτυ των εικόνων-ειδώλων που προκαλούν σύγχιση ή συγκαλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες ή επιθυμίες. Επίσης, τις βοηθά να αντιληφθούν και να πάρουν τον έλεγχο της σεξουαλικής, της κοινωνικής και της πνευματικής τους ζωής.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια ανάλυση του "γιατί οι γυναίκες θέλουν να αρέσουν", και έναν οδηγό όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και γι' αυτούς που τις αγαπούν.
Τίτλος βιβλίου:Θέλω να αρέσω
Υπότιτλος βιβλίου:Μια έρευνα πάνω στην ψυχολογία της γυναίκας και την ανάγκη της να αρέσει και να την επιθυμούν
Τίτλος πρωτότυπου:Women and desire
Εκδότης:Διόπτρα
Συντελεστές βιβλίου:Young - Eisendrath, Polly (Συγγραφέας)
Κυμπρίτου, Στ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789603642121
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2002
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες