Ο Μιράντα στην Ελλάδα

Εκδότης:
ΚΨΜ
Έτος:
2009
ISBN:
9789606750267
Σελίδες:
108
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Μιράντα στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€9,36
Η τιμή μας: €8,42
Ο Μιράντα στην Ελλάδα
Το ημερολόγιο του πρώτου Λατινο-Αμερικάνου που επισκέφθηκε την Ελλάδα

Είναι αναμφισβήτητο ότι εξαιρετικοί άνθρωποι όπως ο Φρανσίσκο ντε Μιράντα εμφανίζονται σπάνια στο πέρασμα της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Ο πρόδρομος της Λατινοαμερικάνικης ανεξαρτησίας, μεγάλος Στρατηγός Φρανσίσκο ντε Μιράντα ήταν ο πρώτος πολίτης της αμερικάνικης ηπείρου που επισκέφτηκε τον ελληνικό χώρο, το 1786, θέλωντας να εμπλουτίσει τα διαβάσματά του με τη ζωντανή επαφή με πολλά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού των ελληνικών, μυκηναϊκών και μινωικών λαών, που είναι οι πρόγονοι του δυτικού πολιτισμού.

Το ανα χείρας βιβλίο παρουσιάζει τη μετάφραση του ημερολογίου που κράτησε ο Μιράντα κατά την τρίμηνη παραμονή του στην Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας πέρασε από πολλά μέρη και επισκέφτηκε τους σημαντικότερους ιστορικούς τόπους όπου πραγματοποιήθηκαν οι πιο σπουδαίες απελευθερωτικές πράξεις αυτής της χώρας.

Το βιβλίο εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μιράντα στην Ελλάδα
Εκδότης:ΚΨΜ
Συντελεστές βιβλίου:Miranda, Francisco de (Συγγραφέας)
ISBN:9789606750267
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Σημείωση:Αυτό το κείμενο αναπαράχθηκε από την εκδοχή που δημοσίευσαν οι ιστορικοί Χοσεφίνα Ροντρίγκες ντε Αλόνσο, Γκλόρια Ενρίκες Ουσκάτεγκι και Μιρέν Μπαστέρα, στην έκδοσή τους με τίτλο "Colembeia", τόμος IV, Aθήνα 1981.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες