Θεματική χαρτογραφία

Θεωρία και εφαρμογές εμπέδωσης στο ArcGIS
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2023
ISBN:
9789600239607
Σελίδες:
464
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεματική χαρτογραφία
Τιμή εκδότη:€50,88
Η τιμή μας: €45,79
Θεματική χαρτογραφία
Οι απόπειρες χαρτογραφικής αναπαράστασης του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος έχουν μακρά ιστορία και ταυτίζονται ίσως, με τα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο θεματικός χάρτης αποτελεί παραδοσιακά ένα επικοινωνιακό μέσο και ταυτόχρονα ένα εργαλείο ανάλυσης και ερμηνείας του χώρου. Σύγχρονα, ο εκτεταμένος ρόλος του ψηφιακού χάρτη με την υποστήριξη των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων εμπεδώνεται ως μεθοδολογικό μέσο υποβοήθησης των διαδικασιών λήψης χωρικών αποφάσεων, του σχεδιασμού και της χάραξης πολιτικών σε κάθε γεωγραφικό επίπεδο και κλίμακα.
Αντικείμενο του θεματικού χάρτη είναι η μετάδοση του κατάλληλου «χωρικού μηνύματος» ανάλογου προς τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός εξειδικευμένου (ή μη) αναγνώστη χωρίς ελλείψεις ή περιττό πληροφοριακό «θόρυβο». Για το σκοπό αυτό δεν αρκεί η απλή διαχειριστική δυνατότητα που προσφέρουν τα εργαλεία της πληροφορικής τα οποία οδηγούν συνηθέστατα σε στοιχειώδη χαρτογραφικά λάθη, όταν η θεωρητική τεκμηρίωση απουσιάζει από τη χαρτογραφική πρακτική.
Στόχος του βιβλίου είναι η εμπέδωση και εφαρμογή των χαρτογραφικών κανόνων και των αρχών της γραφικής σημειολογίας, η διερεύνηση των κριτηρίων επιλογής του χαρτογραφικού συμβολισμού σε συσχετισμό με τα προς απεικόνιση δεδομένα και η δεξιότητα στο χειρισμό σύγχρονων χαρτογραφικών εργαλείων για το σχεδιασμό και τη σύνθεση ενός εύληπτου, επικοινωνιακά ακριβούς, επιστημονικά αξιόπιστου και αισθητικά επαρκούς χαρτογραφικού αποτελέσματος.
Τίτλος βιβλίου:Θεματική χαρτογραφία
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρία και εφαρμογές εμπέδωσης στο ArcGIS
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Κάτσιος, Ιωάννης (Συγγραφέας)
Τσάτσαρης, Ανδρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789600239607
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2023
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες