Χρήση ναρκωτικών, ομοφυλοφιλία

Συμπεριφορές μη συμμόρφωσης μεταξύ ποινικού και ιατρικού ελέγχου
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2002
ISBN:
9789602182741
Σελίδες:
197
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρήση ναρκωτικών, ομοφυλοφιλία
Τιμή εκδότη:€22,12
Η τιμή μας: €19,91
στο καλάθι
Χρήση ναρκωτικών, ομοφυλοφιλία
Αντικείμενο του βιβλίου αποτελούν ο έντονα φορτισμένος χώρος της χρήσης ναρκωτικών και ο σχεδόν αγνοημένος απ' τον επιστημονικό λόγο χώρος της ομοφυλοφιλίας. Δεν πρόκειται, όμως, για μια ακόμα ανάλυση των αιτίων ή των μεθόδων ελέγχου ανεπιθύμητων συμπεριφορών. Κεντρικό ζήτημα του βιβλίου αποτελεί, αντίθετα, η κοινωνική κατασκευή αυτού που ορίζεται ως παρέκκλιση ή έγκλημα: Τα συστήματα κοινωνικού ελέγχου και ο ίδιος ο επιστημονικός λόγος, η παραγωγή στερεοτύπων και «αδιαμφισβήτητων» παραδοχών για τους ορισμούς και τις ερμηνείες της πραγματικότητας, οι κυρίαρχες αναπαραστάσεις για τους «παρεκκλίνοντες κόσμους».
Έτσι, δύο εκ πρώτης όψεως ανόμοια θέματα -η χρήση ναρκωτικών και η ομοφυλοφιλία- εντάσσονται σ' ένα ενιαίο πλαίσιο ανάλυσης, ως παραδείγματα κοινωνικής κατασκευής ποινικών ή ιατρικών κατηγοριών παρέκκλισης.
Το βιβλίο αποτελεί μια έκφραση κριτικού προβληματισμού, μια πρόταση μελέτης που επικεντρώνεται περισσότερο στην υλική και ιδεολογική εκδοχή των μηχανισμών κατασκευής συμπεριφορών μη συμμόρφωσης, παρά στην ανάλυση αυτού που προκύπτει ως «τελικό προϊόν».
Τίτλος βιβλίου:Χρήση ναρκωτικών, ομοφυλοφιλία
Υπότιτλος βιβλίου:Συμπεριφορές μη συμμόρφωσης μεταξύ ποινικού και ιατρικού ελέγχου
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Κουκουτσάκη, Αφροδίτη (Συγγραφέας)
ISBN:9789602182741
Σειρά εκδότη:Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2002
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες