Ιησούς, ο μεγάλος άγνωστος

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2002
ISBN:
9789601406497
Σελίδες:
345
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιησούς, ο μεγάλος άγνωστος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιησούς, ο μεγάλος άγνωστος
«Αν ο Ιησούς δεν είχε υπάρξει ποτέ, πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας σήμερα; Πώς θα ήταν η τέχνη, η μουσική, όλο το σύστημα σκέψης μας; Όμως τι γνωρίζουμε για τον άνθρωπο Ιησού; Τι γνωρίζουμε για εκείνο τον άντρα από σάρκα και οστά, για τη ζωή και τα συναισθήματά του; Ο Χουάν Άριας ακολουθεί τα ίχνη του, τόσο δυσδιάκριτα και αμυδρά από ιστορική άποψη...»
Ο Ιησούς είναι, χωρίς αμφιβολία, το ιστορικό πρόσωπο για το οποίο έχει χυθεί το περισσότερο μελάνι στον κόσμο. Είναι η προσωπικότητα με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ιστορία των τελευταίων είκοσι αιώνων· έχει επηρεάσει βαθιά τη ζωή, την τέχνη, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και τις συνειδήσεις χιλίων και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σ' Αυτόν.
Υπήρξε ριζοσπάστης, αντικομφορμιστής, επαναστάτης. Περιβαλλόταν από φτωχούς, πόρνες και περιθωριακούς. Έσπασε το κατεστημένο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου.
Χωρίς τον Ιησού και την Εκκλησία του ποια μουσική θα είχε συνθέσει ο Μπαχ; Τι θα είχαν ζωγραφίσει ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Τζότο ή ο Ελ Γκρέκο; Πώς θα ήταν η ανθρωπότητα χωρίς την ύπαρξη του Ιησού;
Ποιος ήταν ο Ιησούς, αυτός ο μεγάλος άγνωστος; Μια προσωπικότητα μπροστά στην οποία η Ιστορία δεν μπόρεσε ποτέ να μείνει αδιάφορη και η οποία παραμένει ζωντανή και αμφιλεγόμενη όσο ποτέ καθώς ξεκινά η περιπέτεια της τρίτης χιλιετίας.

Τίτλος βιβλίου:Ιησούς, ο μεγάλος άγνωστος
Τίτλος πρωτότυπου:Jesús, ese gran desconocido
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Arias, Juan (Συγγραφέας)
Δαρβίρη, Θεοδώρα Δ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789601406497
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφία
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες