Οι Απόστολοι των Κυριακών (τ.2)

Κείμενο, μετάφραση, ερμηνευτικά σχόλια
Εκδότης:
Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Έτος:
2002
ISBN:
9789603154938
Σελίδες:
415
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Απόστολοι των Κυριακών
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Οι Απόστολοι των Κυριακών (τ.2)
Τα αποστολικά αναγνώσματα μαζί με τις ευαγγελικές περικοπές αποτελούν κείμενα θεόπνευστα. Είναι ο ζων και αιώνιος λόγος του Θεού, που με τη μορφή μικρών αποσπασμάτων, αναγινώσκεται εν μέσω της Εκκλησίας· στη διάρκεια των ευχαριστιακών συνάξεών μας.
Πού αποβλέπει αυτή η ανάγνωση των "απομνημονευμάτων των Αποστόλων" κατά την έκφραση του αγίου Ιουστίνου του φιλοσόφου και μάρτυρος; Στην εν Χριστώ οικοδομή των πιστών που συναθροίζονται "επί το αυτό" για να προσφέρουν το μέγα μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Από τα πρώτα αποστολικά χρόνια η ιερουργία του Άρτου και του Οίνου της Ευχαριστίας ήταν αρρήκτως συνδεδεμένη και με την ιερουργία του Ευαγγελίου του Θεού· τη διακονία του λόγου.
Οι Απόστολοι - όπως και τα Ευαγγέλια - μας αναγγέλλουν την έλευση της Βασιλείας του Θεού. Ευαγγελίζονται το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας. Και καλούν όλους μας, "πάντα τα έθνη", να γνωρίσουμε προσωπικά τον Χριστό και τη δύναμη της Αναστάσεώς Του. Παράλληλα, μας προσκαλούν να γίνουμε οι κοινωνοί των παθημάτων Του, που σημαίνει να ζήσουμε κατά το Ευαγγέλιό του και να ακολουθήσουμε τον "υπογραμμόν" βίου που Εκείνος μας άφησε.
Τίτλος βιβλίου:Οι Απόστολοι των Κυριακών
Υπότιτλος βιβλίου:Κείμενο, μετάφραση, ερμηνευτικά σχόλια
Εκδότης:Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντελεστές βιβλίου:Συμεών, Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603154938
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Τόμος:2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες