Μελέτες για την υστερία

Εκδότης:
Επίκουρος
Έτος:
2002
ISBN:
9789607105240
Σελίδες:
412
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μελέτες για την υστερία
Εκτός κυκλοφορίας
Μελέτες για την υστερία
Δύο πρωτοπόροι γιατροί και πέντε γυναίκες ασθενείς συναντήθηκαν σε μια ευτυχή για την επιστήμη στιγμή και από αυτή προέκυψε τούτο το βιβλίο.
Η μία ήταν ασθενής του Μπρόυερ, οι άλλες τέσσερις του Φρόυντ. Δίπλα σε ένα θεωρητικό μέρος, οι δυο γιατροί πραγματεύονται στον πυρήνα του βιβλίου ο καθένας χωριστά τις ιστορίες αυτών των πέντε γυναικών, που με τα ψυχικά τους προβλήματα θα μπορούσαν να είναι γυναίκες της διπλανής μας πόρτας. Παρά την ασθένειά τους, την υστερία, ή ίσως και εξαιτίας αυτής, ήταν τόσο ευφυείς και κατά κάποια έννοια υγιείς, ώστε συνέβαλαν τα μέγιστα στη γέννηση ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της ψυχοθεραπείας.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η περίφημη ασθενής του Μπρόυερ "Άννα Ο.", που έδωσε την αφορμή να ανακύψει κατά τη διάρκεια της θεραπείας της η "καθαρτική μέθοδος", πάνω στην οποία στηρίχθηκε αργότερα η ψυχανάλυση.
Αλλά και οι άλλες τέσσερις ασθενείς, τις περιπτώσεις των οποίων πραγματεύεται ο Φρόυντ, έγιναν αφορμή να γράψει ο Φρόυντ τέσσερα λαμπρά ιστορικά ασθενείας που, όπως λέει ο ίδιος, απαλλαγμένα από τον επιστημονικό φόρτο, διαβάζονται σαν λογοτεχνικά αφηγήματα.
Τίτλος βιβλίου:Μελέτες για την υστερία
Τίτλος πρωτότυπου:Studien uber Hysterie
Εκδότης:Επίκουρος
Συντελεστές βιβλίου:Breuer, Josef (Συγγραφέας)
Freud, Sigmund, 1856-1939 (Συγγραφέας)
Αναγνώστου, Λευτέρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607105240
Σειρά εκδότη:Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες