Βασικά νομοθετήματα για την ελληνική δημοτική ιδιωτική αστυνομία

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2009
ISBN:
9789604454440
Σελίδες:
840
Χωρίς εικόνα
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €57,00
Βασικά νομοθετήματα για την ελληνική δημοτική ιδιωτική αστυνομία
Οι διατάξεις που ρυθμίζουν τη δομή, τα καθήκοντα, τις ενέργειες, τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την ευθύνη της Ελληνικής, Δημοτικής και Ιδιωτικής Αστυνομίας ως βασικότερων φορέων άσκησης αστυνόμευσης αποτελούν μια λειτουργική ενότητα με ιδιαίτερη σημασία.

Και τούτο, διότι αφενός μεν διαμορφώνουν ένα ειδικό νομικό καθεστώς για τους φυσικούς φορείς των οργάνων στα οποία ανατίθεται το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης αστυνομικής εξουσίας, αφετέρου δε ρυθμίζουν τις νομικές και υλικές ενέργειες αυτών, οι οποίες συνδέονται αναπόφευκτα και αναπόσπαστα με έντονες επεμβάσεις στις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων.

Οι περισσότεροι νόμοι αναφέρονται στην ΕΛ.ΑΣ η οποία αποτελεί το σημαντικότερο δημόσιο φορέα αστυνόμευσης στη χώρα μας.

Επίσης, απαραίτητη κρίνεται η αναφορά στον πρόσφατο νόμο 3731/2008 διότι δημιουργεί το καταλληλότερο μέχρι σήμερα νομικό έρεισμα για την αναμενόμενη ενεργοποίηση του ουσιαστικού ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, η παραπομπή στη βασική νομοθεσία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής αστυνομικών υπηρεσιών είναι σκόπιμη, για το λόγο ότι αυτές συχνά πλέον ασκούν συμπληρωματικά αστυνόμευση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ιδιωτών εφοδιαζόμενες με σημαντικά προνόμια δημόσιας εξουσίας.

Η ευχερέστερη πρόσβαση στις διατάξεις που διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Ελληνικής, Δημοτικής και Ιδιωτικής Αστυνομίας θεωρώ, ότι θα προάγει τη γνώση και επομένως την ενδεδειγμένη ερμηνεία και εφαρμογή τους.
Τίτλος βιβλίου:Βασικά νομοθετήματα για την ελληνική δημοτική ιδιωτική αστυνομία
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαϊωάννου, Ζωή (Συγγραφέας)
ISBN:9789604454440
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες