Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς

Η αληθινή ιστορία των αποδράσεων από το ναζιστικό φρούριο υψίστης ασφαλείας
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2023
ISBN:
9789606455568
Σελίδες:
536
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς
Η αλήθεια πίσω από την πλέον διαβόητη φυλακή στην Ιστορία*

Σε ένα γοτθικό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας, μια συμμορία Βρετανών αξιωματικών σκάρωνε παράτολμες αποδράσεις από τους Γερμανούς δεσμοφύλακές της κατά τη διάρκεια του
Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ή τουλάχιστον αυτή η εκδοχή της ιστορίας του Κόλντιτς είχε επικρατήσει για εβδομήντα χρόνια, χωρίς να την αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας.

Η καταπληκτική ιστορία που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά σε αυτό το νέο βιβλίο του ιστορικού Μπεν Μακιντάιρ αποτελεί μια αφήγηση για το αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα, αλλά και για τον σνομπισμό, τις ταξικές συγκρούσεις, την ομοφυλοφιλία, τον εκφοβισμό, την κατασκοπεία, την πλήξη, την τρέλα και τον τραγέλαφο. Έχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, ο Μακιντάιρ κάνει λόγο για ένα σύνολο ανθρώπων πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό κρυφτό μεταξύ αιχμαλώτων και δεσμοφυλάκων που επί χρόνια ζούσαν πλάι πλάι.

Είτε επρόκειτο για μέλη της ελιτίστικης Λέσχης Μπάλινγκτον του Κόλντιτς είτε για τον γηραιότερο αλεξιπτωτιστή της Αμερικής και τον χειρότερο μυστικό πράκτορα, οι στρατιώτες-αιχμάλωτοι του Κόλντιτς υπήρξαν θαρραλέοι και μαχητικοί αλλά και ευάλωτοι και φοβισμένοι. Παρέμεναν όμως πάντα εκπληκτικά ευφάνταστοι στις απεγνωσμένες απόπειρές τους να αποδράσουν.
Τίτλος βιβλίου:Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς
Υπότιτλος βιβλίου:Η αληθινή ιστορία των αποδράσεων από το ναζιστικό φρούριο υψίστης ασφαλείας
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Macintyre, Ben (Συγγραφέας)
Αλεξανδρή, Δέσποινα (Μεταφραστής)
ISBN:9789606455568
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2023
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες