Καθρέφτες φιλοσοφίας

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789600422849
Σελίδες:
189
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καθρέφτες φιλοσοφίας
Τιμή εκδότη:€12,16
Η τιμή μας: €10,94
Καθρέφτες φιλοσοφίας
Κάθε φιλοσοφία είναι ένας αγώνας.
Όπλο της; Η λογική. Εχθροί της; Η ηλιθιότητα, ο φανατισμός, ο σκοταδισμός ή η φιλοσοφία των άλλων. Σύμμαχοί της; Οι επιστήμες. Αντικείμενό της; Το όλον, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Ή ο άνθρωπος αλλά μέσα στο όλον. Στόχος της; Η σοφία: η ευτυχία, αλλά μέσα στην αλήθεια. Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση, όπως λένε, και τόσο το καλύτερο: Οι φιλόσοφοι έχουν καλή όρεξη!
Τι είναι η φιλοσοφία; Από ποιο δρόμο πρέπει να την προσεγγίσει κανείς και με ποιο σκοπό; Όποια απάντηση κι αν επιλέξουμε να δώσουμε, το σίγουρο είναι ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια επιπλέον επιστήμη ή μια ακόμη γνώση. Είναι ένας στοχασμός πάνω στις διαθέσιμες γνώσεις. Γι' αυτό το μόνο που μπορεί να μάθει κάποιος είναι να φιλοσοφεί.
Οι Καθρέφτες Φιλοσοφίας είναι μια συλλογή κειμένων με σκοπό τη μύηση στη φιλοσοφία, ένα βιβλίο που εξοικειώνει τον αναγνώστη με την περιπέτεια της φιλοσοφίας, παρέχοντάς του παράλληλα τα κατάλληλα εργαλεία για την προσέγγισή της. Δώδεκα επιλεγμένα κείμενα για θέματα όπως η ηθική, η πολιτική, η αγάπη, ο θάνατος, ο Θεός, ο άνθρωπος, κ.ά., που επανασυνδέουν μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο τη φιλοσοφία με τη ζωή, τον άνθρωπο με τη διαδικασία της σκέψης, με την αναζήτηση της ευτυχίας. Όπως σημειώνει και ο Σπονβίλ, "η ευτυχία είναι ο στόχος - η φιλοσοφία, η οδός. Καλό ταξίδι σε όλους!"
Τίτλος βιβλίου:Καθρέφτες φιλοσοφίας
Τίτλος πρωτότυπου:Présentations de la philosophie
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Comte - Sponville, André (Συγγραφέας)
Φιλίππου, Μάρω (Μεταφραστής)
ISBN:9789600422849
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες