Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2003
ISBN:
9789604609369
Σελίδες:
221
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος
Εκτός κυκλοφορίας
Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος
Ποιος δεν γνώρισε ποτέ το μαρτύριο του "μπλοκαρίσματος" στα μαθηματικά; Λίγα λεπτά αμηχανίας ή μήνες, χρόνια ολόκληρα, χωρίς να καταλαβαίνουμε τίποτα... Η παιδαγωγική επιμονή συνήθως δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα: επαναλαμβανόμενες επεξηγήσεις, σειρές ασκήσεων που προσωρινά αποκαλύπτουν μέρος του θέματος για να αφήσουν και πάλι τη θέση τους σε ένα βαθύ σκοτάδι.
Μαθητές, γονείς, διδάσκοντες, όλοι αναρωτιούνται σχετικά με το αίνιγμα αυτό. Γιατί τα μαθηματικά αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τα άλλα μαθήματα; Σε τι οφείλεται το "μπλοκάρισμα"; Πώς αντιμετωπίζεται;
Αντιμέτωπη με αυτά τα ερωτήματα κατά τις συναντήσεις της με τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Anne Siety αναπτύσσει στο βιβλίο αυτό μια ανάλυση των φαινομένων αυτών και προτείνει μια ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο εργασίας.
Μέσα από την παρουσίαση πολλών περιπτώσεων, καταδεικνύει, χάρη σε ένα απλό, ευαίσθητο και με χιούμορ κείμενο, ότι τα μαθηματικά, που θεωρούνται "απάνθρωπα", απαιτούν τη συμμετοχή του βαθύτερου εαυτού μας. Η μέθοδός της, πρωτότυπη και ζωντανή, επιτρέπει την έκφραση των προβληματισμών και του άγχους που προκαλούν τα μαθηματικά. Δεν προτείνει ψυχοθεραπεία, αλλά προσπαθεί να βοηθήσει το μαθητή να αντλήσει από τον εαυτό του, το σώμα του, τη φαντασία του, τα συναισθήματά του, τις φαντασιώσεις του, δηλαδή όλα τα μέσα που θα του επιτρέψουν να ξεπεράσει το "μπλοκάρισμά" του και να χαίρεται όταν ασχολείται με τα μαθηματικά.
Τίτλος βιβλίου:Μαθηματικά, ο αγαπημένος μου φόβος
Τίτλος πρωτότυπου:Mathématiques, ma chère terreur
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Siety, Anne (Συγγραφέας)
Τζαμουράνη, Αφροδίτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604609369
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2003
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες