Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό Δωδεκάθεο

Εκδότης:
Δίον
Έτος:
2002
ISBN:
9789608100350
Σελίδες:
155
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό Δωδεκάθεο
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό Δωδεκάθεο
Η μαγευτική και παράξενη αρχαία χώρα του Υπερβορρά, η γνωστή ως Θούλη και φημισμένη ως Ultima Thule (έσχατη Θούλη), είναι η πατρίδα της ευρύτερης σκανδιναβικής μυθολογικής παράδοσης.
Ο λαός που κατοικούσε στο γεωγραφικό της χώρο είναι οι περίφημοι Υπερβόρειοι, που συνέλαβαν και διέδωσαν τους μύθους και τους θρύλους της.
Οι Υπερβόρειοι διατηρούσαν στενές σχέσεις, κυρίως πολιτισμικές, με την αρχαία Ελλάδα, με τις ανάλογες αλληλεπιδράσεις. Οι αρχαίοι Έλληνες πιστεύαν πως ο Απόλλων κατάγεται απ' τη γη του Υπερβορρά, όπου και βρίσκεται η αληθινή του κατοικία.
Ο γεωγραφικός χώρος της σημερινής Νορβηγίας, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το σημείο εκείνο, όπου άνθισε και δοξάστηκε ο πολιτισμός της αρχαίας Θούλης.
Η Νορβηγική Μυθολογία καταλαμβάνει σπουδαίο μέρος της Αρίας παράδοσης και αποτελεί την κορωνίδα της βορειοευρωπαϊκής μυθολογίας.
Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζεται μια από τις πιο μαγευτικές μυθολογίες στην ιστορία του ανθρώπινου γένους και καταδεικνύεται η μορφολογική και εννοιολογική συγγένειά της με την ελληνική μυθολογία.
Τίτλος βιβλίου:Μυθολογία των υπερβορρείων και Ελληνικό Δωδεκάθεο
Εκδότης:Δίον
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντινίδης, Ησαΐας Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608100350
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες