Το εκπαιδευτικό λογισμικό και η αξιολόγησή του

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2003
ISBN:
9789603755791
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το εκπαιδευτικό λογισμικό και η αξιολόγησή του
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Το εκπαιδευτικό λογισμικό και η αξιολόγησή του
Το εκπαιδευτικό λογισμικό συχνά αποτελεί μέρος του συνολικού διδακτικού υλικού μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας και πρέπει να είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο έτσι ώστε να διευκολύνει τη μάθηση και να εκπληρώνει συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί ο εκπαιδευτής-δάσκαλος αφενός μεν να συνεισφέρει στη διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού λογισμικού, αφετέρου δε να μπορεί να αξιολογήσει σωστά το εκπαιδευτικό λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει. Με δεδομένη τη σημασία της συνεισφοράς του καλού εκπαιδευτικού λογισμικού στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αξιολόγησή του καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική. Το εκπαιδευτικό λογισμικό θα πρέπει να αξιολογείται από εκπαιδευτική-μαθησιακή αλλά και από τεχνολογική άποψη, για να διαπιστωθεί ο βαθμός αποτελεσματικότητας και καταλληλότητάς του, με κύριους αξιολογητές τους εκπαιδευτές, τους εκπαιδευόμενους και τους τεχνικούς.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως στο δάσκαλο-εκπαιδευτή (οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης), αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο ασχολείται με το εκπαιδευτικό λογισμικό, τη σχεδίαση και την αξιολόγησή του.
Τίτλος βιβλίου:Το εκπαιδευτικό λογισμικό και η αξιολόγησή του
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παναγιωτακόπουλος, Χρήστος Θ. (Συγγραφέας)
Πιερρακέας, Χρήστος (Συγγραφέας)
Πιντέλας, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603755791
Σειρά εκδότη:Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες