Ευρώπη, θρησκεία, πολιτισμός

Εκδότης:
Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Έτος:
2003
ISBN:
9789603155041
Σελίδες:
241
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ευρώπη, θρησκεία, πολιτισμός
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Ευρώπη, θρησκεία, πολιτισμός
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σήμερα σε μια περίοδο προκλήσεων όπως η διεύρυνση, η παγκοσμιοποίηση, η νομισματική ενοποίηση, το νέο ευρωπαϊκό σύνταγμα κλπ. Παράλληλα αποτελεί και μια συναρπαστική σύνθεση ομοιογένειας και ετερότητας. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η διαφύλαξη τόσο του πολιτισμικού ιδεώδους όσο και της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί θέμα ουσίας.
Δυστυχώς όμως παρατηρείται μια συνειδητή περιθωριοποίηση της Εκκλησίας που επιχειρεί να θέσει έναν ουσιαστικό προβληματισμό γι' αυτό. Η ίδια, ως ο κατ' εξοχήν βασικός συντελεστής στο διάλογο αυτό, αποφεύγεται επιμελώς και απομονώνεται από τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.
Η ίδια ωστόσο συνεχίζει το έργο της αθόρυβα και προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους ευρωπαίους πολίτες που σιωπούν ή αδιαφορούν και τους θέτει καίριους προβληματισμούς προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα: "τι Ευρώπη επιθυμούν;". Τα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να αναλύσει το βιβλίο αυτό, απλά αλλά όχι απλουστευμένα, και να προβάλει το έργο της Εκκλησίας από τη Συνθήκη της Νίκαιας μέχρι σήμερα. Το υλικό είναι πλούσιο και απευθύνεται προς όλους όσους επιθυμούν να έχουν μια πλήρη και επιστημονική ανάλυση γύρω από το μέλλον της γηραιάς ηπείρου μας.
Τίτλος βιβλίου:Ευρώπη, θρησκεία, πολιτισμός
Εκδότης:Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συντελεστές βιβλίου:Ζορμπάς, Κωνσταντίνος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603155041
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες