Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Εκδότης:
Ένθεος Βίος
Έτος:
2009
Σελίδες:
58
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Εκτός κυκλοφορίας
Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
[...] Μία καλή γειτόνισσα η Μαρία, μου έκανε ένα δώρο ζωής, τον βίο τον Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης έτσι όπως έχει εκδοθεί σε μετάφραση από την Ιερά Μονή Παρακλήτου, γραμμένο από μία μεγάλη μορφή της Ρωσικής εκκλησίας, τον μακαριστό Επίσκοπο Αλέξανδρο -Σεμενώφ - Τιαν - Σάνσκυ (1890-1979). Βαθύς γνώστης της εσωτερικής ζωής, κοσμημένος με πλούσια πνευματικά χαρίσματα και με αξιόλογη αγιοπατερική παιδεία, μπόρεσε να συλλάβει το πνεύμα του Αγίου Ιωάννου και να μας το μεταφέρει με ακρίβεια.
Παράλληλα όμως με τον βίο του Αγίου ο συγγραφέας μας αναλύει το έργο και την ιδιότυπη θεολογία του. Μέσα σε αυτό το βιβλίο λοιπόν διαπίστωσα ότι η επίσημη κατάταξη του Αγίου Ιωάννου στην χορεία των Αγίων της εκκλησίας έγινε στις 8 Ιουνίου 1990 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Στην σχετική συνοδική πράξη αναφέρεται ότι η επίσημη διακήρυξη της αγιότητας του πνευματεμφόρου κληρικού έγινε "για την ενάρετη ζωή του, με την οποία ήταν "τύπος των πιστών εν λόγω, εν ανατροφή, εν αγάπη, εν πνεύματι, εν πίστη, εν αγνεία" (Α' Τιμ. 4, 12) για την πλήρη ζήλου και θυσιών υπηρεσία του στον Θεό και στην Εκκλησία, για την αγάπη στον πλησίον με την οποία, σαν τον καλό Σαμαρείτη, δίδασκε στο ποίμνιό του την ευσπλαχνία προς τους φτωχούς και τους δυστυχισμένους, για τα θαύματα που έκανε τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον, μέχρι και σήμερα".
Η βασική πηγή λοιπόν συγγραφής του σύντομου βίου του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης είναι το βιβλίο που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή Παρακλήτου και που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη και από κανένα σπίτι.
Με την ευχή οι πρεσβείες τον Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης να οδηγούν όλους τους ανθρώπους προς το φως που εκπέμπει η μοναδική αλήθεια και η γνήσια ελευθερία, που ο ίδιος τόσο πολύ αγάπησε.

(από τον πρόλογο του Νικολάου Ανδρίκου)
Τίτλος βιβλίου:Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Εκδότης:Ένθεος Βίος
ISBN:
Σειρά εκδότη:Βίοι Ορθόδοξων Αγίων
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες