Ο καφές

Ένας πλήρης οδηγός
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2004
ISBN:
9789601610344
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο καφές
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο καφές
Ο καφές, αυτό το φαινομενικά τόσο γνώριμο καθημερινό ρόφημα, είναι στην πραγματικότητα, ένας άγνωστος που αξίζει να γνωρίσουμε την περιπετειώδη και πλούσια σε εξωτικά αρώματα ιστορία του.
Ο οδηγός αυτός εξιστορεί τις περιπέτειες του "καφεδάκου" μας από τη γέννησή του στην "ευδαίμονα Αραβία" μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει να παίζει πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, και περιγράφει τις μεταμορφώσεις του από τον πολύτιμο κόκκο μέχρι την ψιλοαλεσμένη σκόνη.
Η συγκομιδή, η επεξεργασία, οι πολυάριθμες συνταγές ανά τον κόσμο κάνουν τον "κάουα" αντικείμενο ποικίλων τελετουργιών παραγωγής και κατανάλωσης. Η συγγραφέας μάς καλεί λοιπόν να ανακαλύψουμε όλες αυτές τις διαφορές, τις λεπτομέρειες και τις αμέτρητες ονομασίες προέλευσης του καφέ μέσα από ένα ταξίδι που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των αρωμάτων και των γεύσεών του.
Ιστορικό και πολιτιστικό πανόραμα, οδηγός γευσιγνωσίας, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καφέ, που τελειώνοντας την ανάγνωσή του θα διακρίνουν πλέον μέσα στο φλυτζάνι τους μαγευτικά τοπία.
Τίτλος βιβλίου:Ο καφές
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας πλήρης οδηγός
Τίτλος πρωτότυπου:Le café
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Perrier - Robert, Annie (Συγγραφέας)
Κεραμίδα, Αλίκη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601610344
Σειρά εκδότη:Πρακτική Ζωή
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες