Κύπρος - Ευρωπαϊκή Ένωση

Από τα πρώτα βήματα μέχρι την ένταξη
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2004
ISBN:
9789600337877
Σελίδες:
468
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κύπρος - Ευρωπαϊκή Ένωση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κύπρος - Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το σημαντικότερο γεγονός από την ίδρυση της Δημοκρατίας, το 1960. Επιτέλους, το καράβι της Κύπρου έφτασε στον ασφαλή προορισμό του.
Η ένταξη, όμως, δεν ήταν περίπατος. Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους. Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας παρουσιάζει αντικειμενικά και ολοκληρωμένα την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του 1960 μέχρι την ένταξη, το Δεκέμβριο του 2002, στην Κοπεγχάγη.
Γιατί επιδιώξαμε την ένταξη; Ποια ήταν η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και της εναρμόνισης; Πώς ήταν οργανωμένη η όλη προσπάθεια από πλευράς Ε.Ε. και Κύπρου; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία δίνεται απάντηση.
Στο βιβλίο παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σε κάθε κεφάλαιο και οι μεταβατικές περίοδοι που εξασφαλίσαμε.
Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει μοναδικό βοήθημα για όλους τους μελετητές της ενταξιακής πορείας της Κύπρου προς την Ενωμένη Ευρώπη.
Τίτλος βιβλίου:Κύπρος - Ευρωπαϊκή Ένωση
Υπότιτλος βιβλίου:Από τα πρώτα βήματα μέχρι την ένταξη
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλείου, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600337877
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες