Συγκριτική ιστορία της Ελληνικής εκπαίδευσης

Εκδότης:
Βιβλιόραμα
Έτος:
2004
ISBN:
9789608087354
Σελίδες:
386
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συγκριτική ιστορία της Ελληνικής εκπαίδευσης
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Συγκριτική ιστορία της Ελληνικής εκπαίδευσης
Παρά τον πολλαπλασιασμό των σχετικών ερευνών τα τελευταία χρόνια, η ελληνική εκπαίδευση και η ιστορία της παραμένουν σε μεγάλο βαθμό terra incognita. Η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να καλύψει μέρος του κενού αυτού.
Η τυπική εκπαίδευση συνιστά ένα σύνθετο οικοδόμημα. Εννοιολογείται ως δίκτυο αποτελούμενο από έξι αλληλεξαρτώμενα στοιχεία: τους εκπαιδευομένους, τους εκπαιδευτικούς, το χώρο στον οποίο πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία, τους φορείς της εκπαιδευτικής πολιτικής, τις παιδαγωγικές μεθόδους και την οικογένεια ως εστία διάπλασης και ως ομάδα πίεσης των αρχών και των εκπαιδευτικών. Τα έξι στοιχεία μορφοποιούνται και συναρθρώνονται στο πλαίσιο δύο, κατά περιόδους, ανταγωνιστικών περιβαλλόντων, του εθνικού και του διεθνούς.
Με οδηγό το σχήμα αυτό και με πρωτογενή, κατά βάση, δεδομένα, αναλύονται η φιλοσοφία, η διάρθρωση και οι βασικές συνισταμένες της ελληνικής εκπαίδευσης από τις απαρχές της μέχρι σήμερα. Υποστηρίζεται εδώ ότι, με εξαιρέσεις, η εκπαίδευση ακολούθησε τους κυρίαρχους ιδεολογικούς προσανατολισμούς. Παρά την περί αντιθέτου δεσπόζουσα ρητορική, η εκπαίδευση παραμελήθηκε και ελάχιστα συνέβαλε στην προαγωγή της ελληνικής κοινωνίας.
Τίτλος βιβλίου:Συγκριτική ιστορία της Ελληνικής εκπαίδευσης
Εκδότης:Βιβλιόραμα
Συντελεστές βιβλίου:Κυπριανός, Παντελής (Συγγραφέας)
ISBN:9789608087354
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες