Η εξαρτητική διαδικασία

Κείμενα για τη χρήση τοξικών ουσιών
Εκδότης:
Χατζηνικολή
Έτος:
2004
ISBN:
9789602641972
Σελίδες:
237
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εξαρτητική διαδικασία
Τιμή εκδότη:€19,43
Η τιμή μας: €17,49
Η εξαρτητική διαδικασία
Το βιβλίο που παρουσιάζουμε στο αναγνωστικό κοινό, εξειδικευμένο ή μη, είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης και συνεργασίας Ελλήνων και ξένων επιστημόνων γύρω από το θέμα της χρήσης τοξικών ουσιών.
Όπως και στην κλινική πράξη αφετηρία αποτελεί το ερώτημα "γιατί γίνεται κανείς τοξικομανής;", αντίστοιχα και σε τούτο τον τόμο προσπαθούμε να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι ψυχικοί παράγοντες αυτής της πορείας ώστε να προσεγγίσουμε τα ψυχικά ελλείμματα καθώς και το τραυματικό που βρίσκεται στον πυρήνα των δυσκολιών για τις οποίες ο έφηβος μας μιλά: καταστάσεις και παράγοντες που σχετίζονται με "εκείνο" που ο ψυχισμός δεν δύναται να διεργαστεί και να "μεταβολίσει" και που καλούμαστε να επανα-διαχειριστούμε μαζί με τον κάθε έφηβο ξεχωριστά. Τέλος, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη "δυσφορία στον πολιτισμό" αλλά και τα αρχαϊκά ιδεώδη ανεξαρτησίας, οδηγούμαστε αναπόφευκτα σ' έναν διάλογο με τους θεσμούς, ψυχιατρικούς και μη, που πολύ συχνά καλούνται να απαντήσουν στα πολλαπλά ζητήματα που θέτει η χρήση τοξικών ουσιών.
Τίτλος βιβλίου:Η εξαρτητική διαδικασία
Υπότιτλος βιβλίου:Κείμενα για τη χρήση τοξικών ουσιών
Εκδότης:Χατζηνικολή
Συντελεστές βιβλίου:Κεφάλας, Πέτρος (Επιμελητής)
Μαρινοπούλου, Ματούλα (Επιμελητής)
ISBN:9789602641972
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2004
Σημείωση:Πρόλογος: Αθανάσιος Αλεξανδρίδης.
Συμμετέχουν οι: Αλεξανδρίδης, Αθανάσιος - Amadei, Patricia - Αμπατζόγλου, Γρηγόρης - Bonacini, Silvia - Assoun, Paul-Laurent κ.ά.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες