Herny Miller

Στον τροπικό του έρωτα και της αναρχίας
Εκδότης:
Ηλέκτρα
Έτος:
2004
ISBN:
9789608811980
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Herny Miller
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Herny Miller
Τι ήταν, τελικά, ο Χένρυ Μίλλερ; Άγιος ή Διάβολος; Πρωτοπόρος ή πορνογράφος; Λυρικός ή βλάσφημος; Ο συγγραφέας των "Τροπικών" που έκανε τη λογοτεχνία "υπόθεση αυστηρά προσωπική", αποτέλεσε αξεδιάλυτο γρίφο για τους γύρω του από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα, στα μυθικά χρόνια του Μεσοπολέμου.
Προσωπικός φίλος του από το 1946 ως το θάνατο του Μίλλερ, το 1980, ο Φρεντερίκ Ζακ Ταμπλ προσεγγίζει αυτό το "αίνιγμα" μ' έναν ιδιαίτερο, άμεσο τρόπο, ενσωματώνοντας στην αφήγησή του την αλληλογραφία του με τον Αμερικανό συγγραφέα πριν και κατά τη συγγραφή της βιογραφίας του. Και παραδίδει στα χέρια μας ένα βιβλίο που, πέρα από βιογραφικό ή κριτικό δοκίμιο για ένα μεγάλο συγγραφέα των καιρών μας, αποτελεί μια πολύτιμη μαρτυρία: το διάλογο δύο φίλων που μιλούν εκ βαθέων για τη ζωή και την τέχνη, για τα πολλά και αντιφατικά "πρόσωπα" της σύγχρονης αισθητικής, για τον έρωτα και την αναρχία.

Τίτλος βιβλίου:Herny Miller
Υπότιτλος βιβλίου:Στον τροπικό του έρωτα και της αναρχίας
Εκδότης:Ηλέκτρα
Συντελεστές βιβλίου:Tample, Frederick Zac (Συγγραφέας)
Δαμόφλη, Βέρα (Μεταφραστής)
Δουρίδα Αικατερίνη Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789608811980
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2004
Σημείωση:Η παρούσα έκδοση έγινε με τη συνδρομή του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες