Μυστήρια της ιστορίας
Το βιβλίο αυτό εξετάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αινίγματα της Ιστορίας, από την αρχαία Αίγυπτο ως τον 20ού αιώνα. Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσετε τα ευρήματα των πιο πρόσφατων ερευνών, καθώς θα προσπαθείτε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το μύθο. Ταξίδεψε ο Μάρκο Πόλο ως την αυλή του Κουμπλάι Χαν ή το γεγονός πως δεν αναφέρει πουθενά το Σινικό Τείχος αποτελεί επαρκή λόγο για να θεωρηθεί απατεώνας; Δολοφονήθηκε ο Ναπολέων ή πέθανε από φυσικά αίτια; Δείτε τι αποκαλύπτει η επιστημονική ανάλυση μιας τούφας των μαλλιών του. Ήταν η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ μια έκπληξη; Εξετάστε τι λένε τα απόρρητα έγγραφα της εποχής. Γιατί οι Φαραώ έχτισαν τις πυραμίδες; Ποιος έχτισε το Στόουνχεντζ; Ποια είναι η αλήθεια για το Ελ Ντοράντο; Ποιος σκότωσε τον Κένεντυ;
Εικόνες, φωτογραφίες και σχεδιασμένοι χάρτες σας μεταφέρουν στη σκηνή των μυστηρίων, ενώ παράλληλα χρονολογικοί πίνακες εντάσσουν τα μυστήρια αυτά στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας Ιστορίας. Διαβάζοντας το βιβλίο θα διαπιστώσετε πως κάποια από τα μυστήρια έχουν διαλευκανθεί, για μερικά υπάρχουν διάφορες θεωρίες και άλλα περιμένουν ακόμα την επίλυσή τους.
Με μια ενδιαφέρουσα μορφή που θυμίζει έργο μυστηρίου, το βιβλίο ενθαρρύνει τον αναγνώστη να εξετάσει τα στοιχεία και να καταλήξει σε δικά του συμπεράσματα. Με κείμενα που έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο ειδικών και με περισσότερες από 200 φωτογραφίες, εικόνες και χρονολογικούς πίνακες, η αναβίωση του παρελθόντος είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται. Ένα οικογενειακό ανάγνωσμα που προάγει την κριτική σκέψη.
Τίτλος βιβλίου: | Μυστήρια της ιστορίας |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Mysteries of history |
---|
Εκδότης: | Σαββάλας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Stewart, Robert (Συγγραφέας) Horton, Edward (Συγγραφέας) Twist, Clint (Συγγραφέας) Καραγεώργος, Λάμπρος (Μεταφραστής)
|
ISBN: | 9789604233274 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2004 | Διαστάσεις: | 28x22 |
---|
Κατηγορίες: | Ιστορία |

Αγγελίδου, Μαρία
Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική φιλολογία σε Αθήνα, Γερμανία και Ελβετία. Τα περισσότερα βιβλία της είναι ιστορικά παραμύθια και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Ασχολείται, επίσης, με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Για το παιδικό αναγνωστικό κοινό έχει επίσης μεταφράσει Σαίξπηρ, Μολιέρο, Δάντη, Θερβάντες, Γκολντόνι κ.ά.. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.