Μοναχισμός

Εκδότης:
Αρχέτυπο
Έτος:
2004
ISBN:
9789604210596
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μοναχισμός
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μοναχισμός
Ίσως έχουμε αναρωτηθεί όλοι κάποια στιγμή τι σημαίνει στ' αλήθεια η λέξη μοναχισμός, χωρίς όμως να μπορέσουμε να δώσουμε μια απάντηση με ευκολία. Σ' αυτό ακριβώς το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις το νέο, ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Αρχέτυπο.
Η συγγραφέας Μαρία Σταματιάδου ερευνά τις μεγάλες ιερές παραδόσεις του κόσμου και αναλύει διεξοδικά τον αρχαιότατο αυτό δρόμο, που οδηγεί στο Θεό και την αλήθεια.
Τι είναι άραγε αυτό που παρακινεί πολλούς νέους ανθρώπους να ενδυθούν το σχήμα του μοναχού, παλεύοντας διαρκώς ενάντια στους φυσικούς περιορισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης; Ξεκινώντας από τους ασκητές της αρχαίας Ελλάδας και συνεχίζοντας με τους Βραχμάνους, τους Βουδιστές, τους Σούφι, τους Δερβίσιδες, τους Ορθόδοξους μοναχούς, γίνεται φανερό ότι η μοναστική ζωή αποτελεί πάντα μια προσπάθεια αναχώρησης από τον υλικό κόσμο, στον οποίο ωστόσο εξακολουθεί να κινείται το σώμα, προς την πνευματικότητα, τη φώτιση, το άπειρο, τον υπέρτατο εκείνο τόπο όπου τα πάντα είναι "ένα".
Ο μοναχισμός εν τέλει, μπορεί και να δείχνει το δρόμο μέσα από τον οποίο θα καταφέρει κανείς να σπάσει τον καθρέφτη της ύπαρξης όπως την αντιλαμβανόμαστε, για να μπορέσει να αντικρίσει την "άλλη πλευρά", αυτή της "αληθινής ζωής".
Τίτλος βιβλίου:Μοναχισμός
Εκδότης:Αρχέτυπο
Συντελεστές βιβλίου:Σταματιάδου, Μαρία (Συγγραφέας)
ISBN:9789604210596
Σειρά εκδότη:Πλοηγός
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες