Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις

Αναγνωστική ικανότητα και προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας - Πρόληψη και αντιμετώπιση
Εκδότης:
Ατραπός - Περιβολάκι
Έτος:
2004
ISBN:
9789608325951
Σελίδες:
386
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις
Εκτός κυκλοφορίας
Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις
Η ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας σε σχέση με τον παράγοντα "προσοχή", ένα θέμα που για πρώτη φορά ερευνάται στον ελληνικό χώρο, αφορά όλους όσους βρίσκονται σε καθημερινή μαθησιακή επαφή με τα παιδιά, δηλαδή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διεργασίες που διέπουν την ανθρώπινη νόηση.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να διασαφήσει μερικούς από τους βασικούς μηχανισμούς που πλαισιώνουν το ανθρώπινο γνωστικό σύστημα. Οι πληροφορίες σε θέματα ανάγνωσης και προσοχής συνδυάζονται με θεωρητικό τρόπο αλλά και μέσω εμπειρικής έρευνας, ώστε να φωτιστεί η μεταξύ των δύο εννοιών σχέση. Σημαντική συμβολή του βιβλίου αυτού, εκτός της θεωρητικής βάσης για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, είναι η απενοχοποίηση τόσο του μαθητή, όσο και του εκπαιδευτικού, καθώς επίσης και οι πρακτικές υποδείξεις που περιέχονται με τη μορφή στρατηγικών και συμπεριφορών που μπορεί να υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσοχής των μαθητών του και που ο γονιός μπορεί να γνωρίζει και να εφαρμόζει παράλληλα.
Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατη έννοια και διαμορφώνεται με πολλούς τρόπους και μηχανισμούς, εμβαθύνοντας στους μηχανισμούς αυτούς κάνουμε την επικοινωνία αυτή αποτελεσματικότερη.
Τίτλος βιβλίου:Ανάγνωση και προσοχή: Ψυχολογικές διαστάσεις
Υπότιτλος βιβλίου:Αναγνωστική ικανότητα και προβλήματα προσοχής μαθητών σχολικής ηλικίας - Πρόληψη και αντιμετώπιση
Εκδότης:Ατραπός - Περιβολάκι
Συντελεστές βιβλίου:Κουμπιάς, Εμμανουήλ Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608325951
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες