Ο κολοσσός του Μαρουσιού

Πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2004
ISBN:
9789603757658
Σελίδες:
365
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο κολοσσός του Μαρουσιού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο κολοσσός του Μαρουσιού
"Ο κολοσσός του Μαρουσιού" παραμένει ένα από τα γοητευτικότερα κείμενα που έχουν γραφτεί για τη σύγχρονη Ελλάδα. Γοητευτικό γιατί περιγράφει μιαν Ελλάδα γοητευτική μέσα στη μοναξιά της, σαν ένα μικρό κομμάτι αιωνιότητας που έφθασε στα αβαθή του δικού μας χρόνου. Η Ελλάδα αυτή μπορεί να μην υπάρχει πια. Όμως διαβάζοντας τον "Κολοσσό" αισθάνεσαι ότι την κουβαλάς στα κύτταρα της ψυχής σου.
(Τάκης Θεοδωρόπουλος, εφημερίδα "Τα Νέα", 13-14/11/2004)
Ο Χένρι Μίλερ, που διέμενε τότε στο Παρίσι, αψηφώντας τους κακούς οιωνούς -όταν τα μηνύματα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου διαγράφονταν στον ορίζοντα- αποφασίζει να έρθει στην Ελλάδα το 1939, έχοντας εξασφαλίσει τη φιλοξενία του άγγλου συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ, ο οποίος ζούσε στην Κέρκυρα. Αρχικά κινήθηκε χωρίς πρόγραμμα, πηγαίνοντας αποδώ και αποκεί. Θα εντυπωσιαστεί από τις συναντήσεις του με τον Κατσίμπαλη, τον Σεφέρη, τον Αντωνίου, τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Τσάτσο και εξαιτίας τους θα παρατείνει τη διαμονή του. Θα φύγει από την Ελλάδα πιεζόμενος από την αμερικανική πρεσβεία που ήθελε να εγκαταλείψουν οι υπήκοοί της τον τόπο, λόγο του πολέμου που είχε αρχίσει πλέον.
Οι εντυπώσεις του από το ταξίδι του θα πάρουν τον τίτλο "Ο κολοσσός του Μαρουσιού" και συνιστούν μια ιδιότυπη περιδιάβαση στην ελληνική ανθρωπογεωγραφία.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και οι σημειώσεις που ο Χένρι Μίλερ άφησε στον Γιώργο Σεφέρη πριν φύγει από την Ελλάδα, οι οποίες φέρουν τον τίτλο "Πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα", και στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει σε χωριστό βιβλίο (εκδ. Νεφέλη).
Τίτλος βιβλίου:Ο κολοσσός του Μαρουσιού
Υπότιτλος βιβλίου:Πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα
Τίτλος πρωτότυπου:The Colossus of Maroussi (1941); First impressions of Greece (1973).
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Miller, Henry, 1891-1980 (Συγγραφέας)
Καρατζαφέρη Ιωάννα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603757658
Σειρά εκδότη:Αριστουργήματα του 20ού Αιώνα
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Σημείωση:Πρόλογος: Αλέξανδρος Αργυρίου
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες