Νιτσεϊκές μεταμορφώσεις

Για την πρόσληψη τού Νίτσε στην εποχή του τεχνικοποιημένου καπιταλισμού
Εκδότης:
Futura
Έτος:
2004
ISBN:
9789607980830
Σελίδες:
126
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νιτσεϊκές μεταμορφώσεις
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Νιτσεϊκές μεταμορφώσεις
Μεταστρουκτουραλιστές και νεοπραγματιστές, Γάλλοι και Αμερικανοί, οι επίγονοι του Wittgenstein, επικαλούνται στα τέλη του αιώνα του Νίτσε για να νομιμοποιήσουν το πολεμικό σχετικιστικό τους εγχείρημα. Μια ερμηνευτική ιστορία επίκαιρη μέχρι σχεδόν χθες, μεστή από σημασίες για την κατανόηση τούτης της σκοτεινής μετάβασης του αιώνα.
Ο συγγραφέας των έξι δοκιμίων αυτού του τόμου γράφει:
"Η ιστορία αυτή μας ενδιαφέρει σε όποιον βαθμό διαβάζουμε μέσα της τα διακυβεύματα της δικής μας εποχής. Να ερμηνεύσουμε τις ερμηνείες -τι, αλήθεια, θα έμοιαζε πιο ορθόδοξα νιτσεϊκό πρόγραμμα;
Να αναμετρηθούμε με τις σύγχρονες ερμηνείες του Νίτσε σημαίνει να αναμετρηθούμε με την πυκνή αδιαφάνεια του ορίζοντα στον οποίο ακόμα ζούμε, στην αγωνιώδη αυτή μετάβαση του αιώνα. Ελευθερώνοντας το αινιγματικό νόημά τους ελευθερώνουμε μια πολύτιμη δυνατότητα να δούμε αλλιώς, με καθαρότερο μάτι -πιστεύουμε-, αυτό που ξετυλίγεται ολόγυρα και μπροστά μας. Στα όρια μιας τέτοιας προσπάθειας τολμάει κανείς να ελπίσει κάτι ακόμη πιο απαιτητικό -και πιο ριψοκίνδυνο: να ελευθερώσει τον ίδιο τον Νίτσε από το μαρύριο της αιώνιας επιστροφής του, να τον αφήσει να βυθιστεί επιτέλους λυτρωμένος στον αδιατάρακτο ύπνο που δικαιούται, ενόσω άλλοι καλούνται να αναλάβουν, όπως αρμόζει, το πηδάλιο της σκέψης στην τρικυμία που έπεσε κλήρος της δικής τους ζωής."
Τίτλος βιβλίου:Νιτσεϊκές μεταμορφώσεις
Υπότιτλος βιβλίου:Για την πρόσληψη τού Νίτσε στην εποχή του τεχνικοποιημένου καπιταλισμού
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Τερζάκης, Φώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607980830
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες