Ενόργανη χημική ανάλυση ΙΙ (τ.2)

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2004
ISBN:
9789604319404
Σελίδες:
485
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ενόργανη χημική ανάλυση ΙΙ
Τιμή εκδότη:€27,56
Η τιμή μας: €24,80
στο καλάθι
Ενόργανη χημική ανάλυση ΙΙ (τ.2)
Η χημική ανάλυση αποτελεί ουσιαστικά ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους κλάδους των φυσικών επιστημών αλλά ταυτόχρονα παρέχει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία. Είναι απαραίτητη στην Ιατρική, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, κλπ. αλλά και στην Αρχαιολογία, την Τέχνη και την Οικολογία. Δεν υπάρχει πτυχή της σύγχρονης κοινωνικής ζωής από την οποία απουσιάζει η χημική ανάλυση. Τις τελευταίες δεκαετίες οι μαζικές παραγωγικές διαδικασίες "ανάγκασαν" τους αναλυτικούς χημικούς να αναπτύξουν αξιόπιστες αυτοματοποιημένες ενόργανες τεχνικές που είναι ικανές να εξασφαλίσουν τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. στα βιολογικά εργαστήρια). Ταυτόχρονα, η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας έδωσαν ώθηση σε εξειδικευμένους κλάδους της χημικής ανάλυσης.
Παράλληλα, η επιστήμη της χημικής ανάλυσης αποτελεί μια ανεξάρτητη επιστήμη η οποία έχει ως στόχο να βελτιώνει τις τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται, να επιλέγει με επιστημονικά κριτήρια την ιδανική μεθοδολογία για κάθε αναλυτικό πρόβλημα και να εστιάζεται στη φύση της ύλης ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές μεταξύ φαινομενικά όμοιων δειγμάτων. Το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο στην Εγκληματολογία (forensic science) και στην Αρχαιομετρία (archaeometry) όπου η εύρεση ομοιοτήτων και διαφορών πολλές φορές αποτελεί τον κύριο στόχο μιας δεδομένης μελέτης.
Το βιβλίο αποτελείται από δέκα αυτόνομα κεφάλαια τα οποία πραγματεύονται διαφορετικές αναλυτικές τεχνικές ή συνδυασμούς τεχνικών.
Τίτλος βιβλίου:Ενόργανη χημική ανάλυση ΙΙ
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:κ.ά. (Συγγραφέας)
Ζαχαριάδης, Γεώργιος Α. (Συγγραφέας)
Θεμελής, Δημήτριος Γ. (Συγγραφέας)
Στράτης, Ιωάννης Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604319404
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Τόμος:2
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες