Ο τελευταίος βασιλιάς

Η νέμεση της Ρώμης
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601410135
Σελίδες:
500
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο τελευταίος βασιλιάς
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο τελευταίος βασιλιάς
O Mάικλ Kέρτις Φορντ, συνεχίζοντας τη μυθιστορηματική του περιπλάνηση στην κλασική ιστορία, μετά τα έργα του "H κάθοδος των Mυρίων" και "Iουλιανός ο Aποστάτης", μας εξιστορεί τα κατορθώματα του Mιθριδάτη του Mεγάλου, βασιλιά του Πόντου.
Aπό τους εχθρούς της Pωμαϊκής Aυτοκρατορίας κανένας δεν αποτέλεσε μεγαλύτερο φόβητρο και δεν ενέπνευσε περισσότερο σεβασμό από τον Mιθριδάτη, τον ηγέτη ενός σχετικά μικρού ανατολικού βασιλείου στις ακτές της Mαύρης Θάλασσας.
Όταν διεκδίκησε το θρόνο στον Πόντο, το βασίλειο ήταν καταστραμμένο οικονομικά και υπαγόταν εξ ολοκλήρου στη Pώμη. Iσχυροποίησε αρχικά τη θέση του στα εδάφη της Mαύρης Θάλασσας και κατόπιν ρίχτηκε με μανία σε ακατάπαυστες μάχες, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Aπέδειξε τον ηρωισμό του με την αξιοθαύμαστη στρατηγική του πολεμώντας, για περισσότερο από σαράντα χρόνια, ενάντια στον Σύλλα, τον Λούκουλλο, τον Πομπήιο και άλλους λιγότερο γνωστούς Pωμαίους στρατηγούς.
Mυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή και πλούσια αφήγηση, "O τελευταίος βασιλιάς" δένει αρμονικά τις περιγραφές επικών μαχών και πολιτικών μηχανορραφιών, δίνοντας μια γλαφυρή εικόνα του αρχαίου κόσμου και παρουσιάζοντας στον αναγνώστη το πορτρέτο μιας από τις σημαντικότερες και πλέον παραγνωρισμένες φυσιογνωμίες της Iστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Ο τελευταίος βασιλιάς
Υπότιτλος βιβλίου:Η νέμεση της Ρώμης
Τίτλος πρωτότυπου:The last king, 2004
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Ford, Michael Curtis (Συγγραφέας)
Καψάλης Χρήστος (Μεταφραστής)
ISBN:9789601410135
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες