Ετερόδοξοι και ορθόδοξοι

Δράσεις, αντιδράσεις, δια-δράσεις: Κοινωνιογραφική έρευνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2004
ISBN:
9789603333869
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ετερόδοξοι και ορθόδοξοι
Τιμή εκδότη:€25,60
Η τιμή μας: €23,04
στο καλάθι
Ετερόδοξοι και ορθόδοξοι
Σε μια κοινωνιογραφική έρευνα Ορθοδοξία και Ετεροδοξία είναι όροι κυρίως περιγραφικοί. Αναφέρονται σε συγκεκριμένες ευρύτερες ή μικρότερες θρησκευτικές - κοινωνικές ομάδες. Όσοι ανήκουν στην Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία χαρακτηρίζονται Ορθόδοξοι και όσοι ανήκουν σε άλλες μη ορθόδοξες Εκκλησίες χαρακτηρίζονται Ετερόδοξοι.
Η αναφορά στις ετερόδοξες χριστιανικές μειονότητες παραπέμπει σε μία οδυνηρή πραγματικότητα που σχετίζται με το όνειδος της ιστορικής διάσπασης του ενιαίου σώματος της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας του θεανθρώπου Χριστού χάρη των ανθρώπινων παθών και φιλοδοξιών. Έκτοτε σχηματίζονται και αναπτύσσονται πλειοψηφίες και μειοψηφίες στο όνομα του Χριστού με βασικό κριτήριο ύπαρξης και δράσης τα "παιχνίδια" εξουσίας θρησκευτικού τύπου.
Η έρευνα έχει αποκλειστικά επιστημονικό χαρακτήρα. Επιχειρούμε να διεισδύσουμε, να διερευνήσουμε και να κατανοήσουμε τη θέση, τα αισθήματα και τις δράσεις των ετερόδοξων χριστιανών ως μειοψηφιών σε μια κοινωνία με αλλότριο συμπαγή θρησκευτικό χαρακτήρα και τη στάση των πλειονοτικών ορθόδοξων χριστιανών απέναντί τους ως πλειοψηφίας σε μια εποχή θεωρητικής άμβλυνσης των ιδιαιτεροτήτων και των αντιπαλοτήτων που προκύπτουν από αυτές στο όνομα της ανεξιθρησκίας. Αυτό επιχειρείται μέσα από την περιγραφή, τη διάγνωση και την ερμηνεία αισθημάτων, πεποιθήσεων και συμπεριφορών ετερόδοξων και ορθόδοξων χριστιανών.
Τίτλος βιβλίου:Ετερόδοξοι και ορθόδοξοι
Υπότιτλος βιβλίου:Δράσεις, αντιδράσεις, δια-δράσεις: Κοινωνιογραφική έρευνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Νικολαΐδης, Απόστολος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603333869
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες