Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία

Μεθοδολογική προσέγγιση δραστηριοτήτων: Χρήσιμος θεωρητικός και πρακτικός οδηγός για όσους εκπαιδεύουν παιδιά προσχολικής ηλικίας
Εκδότης:
Ατραπός - Περιβολάκι
Έτος:
2004
ISBN:
9789606622045
Σελίδες:
230
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία
Τα ερεθίσματα που δέχεται το άτομο από το άμεσο φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον κατά τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής του επιδρούν αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των ψυχοσωματικών και διανοητικών του ικανοτήτων. Κατά το διάστημα αυτό, την αναπόφευκτη αδυναμία του οικογενειακού περιβάλλοντος να καλύψει απόλυτα την ομαλή, ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων του παιδιού, καλείται να αναπληρώσει η προσχολική εκπαίδευση.
Η φοίτηση σε σχολεία προσχολικής αγωγής δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτική προγράμματα, να αναπτύξουν κοινωνικότητα, αυτοπεποίθηση, πρωτοβουλίες και δεξιότητες, που θα τα κάνουν ικανά να αντιμετωπίζουν προβληματισμούς και δυσκολίες στην καθημερινή κοινωνική και οικογενειακή ζωή, με λίγα λόγια να προετοιμαστούν για μια ομαλή κοινωνική ένταξη.
Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι το βιβλίο να χρησιμοποιηθεί ως πρακτικός οδηγός σε όσους ασχολούνται με την αγωγή και την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε θέματα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μεθοδολογικές προσεγγίσεις δραστηριοτήτων από πολλές περιοχές μάθησης.
Τίτλος βιβλίου:Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία
Υπότιτλος βιβλίου:Μεθοδολογική προσέγγιση δραστηριοτήτων: Χρήσιμος θεωρητικός και πρακτικός οδηγός για όσους εκπαιδεύουν παιδιά προσχολικής ηλικίας
Εκδότης:Ατραπός - Περιβολάκι
Συντελεστές βιβλίου:Εξάρχου, Νίκη (Συγγραφέας)
ISBN:9789606622045
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες