Ανιχνεύσεις στις φλέβες της γης
Τα έγκατα της γης κρύβουν μυστικά και εκπλήξεις που λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να γνωρίσουν. Σπηλιές που φιλοξένησαν, εκατομμύρια χρόνια πριν, πρωτόγονους ανθρώπους, χαράδρες και βάραθρα που κατακτώνται με μεγάλη δυσκολία, ποτάμια και λίμνες που χάνονται μέσα από υπόγεια σιφόνια σε άγνωστες κατευθύνσεις... αυτοί είναι μερικοί από τους προορισμούς στους οποίους η συγγραφέας μας καλεί να την ακολουθήσουμε.
Εκτός από το ταξίδι, το βιβλίο παρουσιάζει πρωτόγνωρες εικόνες ανθρώπινου θάρρους και δύναμης. Η συγγραφέας μας ξεναγεί στη σκέψη των σπηλαιοδυτών και τους αποκαλεί "ήρωες" για την προσπάθεια που καταβάλλουν να χαρτογραφήσουν τον "κάτω κόσμο", αντιμέτωποι με το "άσπιλο σκοτάδι", τις ψευδαισθήσεις και τον πανικό, που μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή τους.
Θαμμένη για ημέρες στα βάθη των Πυρηναίων και άλλων οροσειρών της Ευρώπης, η συγγραφέας δίνει μαθήματα επιβίωσης και μας προκαλεί να βυθιστούμε μαζί της μέχρι το κέντρο της Γης...

Cicero, Marcus Tullius, 106-43 π.Χ..
O Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Marcus Tullius Cicero) γεννήθηκε στο Αρπίνο (80 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρώμης) στις 3 Ιανουαρίου του 106 π.Χ. Σπούδασε στη Ρώμη ρητορική, φιλοσοφία και νομικά, ενώ ταξίδεψε για μια διετία στην Ελλάδα και τη Μ. Ασία ολοκληρώνοντας τις φιλοσοφικές και ρητορικές του σπουδές. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόρος το 81 π.Χ., εδραιώνοντας αμέσως τη φήμη του ως ρήτορας, και διακρίθηκε σε πολλά δημόσια αξιώματα. Έγραψε 107 λόγους, θεωρητικά συγγράμματα για τη ρητορική τέχνη, φιλοσοφικές πραγματείες, 774 επιστολές, ποιήματα, ιστορικά έργα και ένα γεωγραφικό σύγγραμμα. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ασχολήθηκε με μεταφράσεις. Παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο παιδιά από την πρώτη του σύζυγο. Τον δολοφόνησαν άνθρωποι του Αντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου του 43 π.Χ. Αποτέλεσε το πρότυπο της λατινικής πρόζας για τις επόμενες γενιές, δημιούργησε τους επιστημονικούς και φιλοσοφικούς όρους που έλειπαν από τη γλώσσα του, απλοποίησε και διέδωσε τις βασικές αρχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στην Ευρώπη κι επηρέασε τον τρόπο σκέψης της ανά τους αιώνες.