Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2005
ISBN:
9789608071827
Σελίδες:
360
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €36,00
στο καλάθι
Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου
Η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει τόσο πολύ και οι συσχετίσεις της με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής είναι τόσο περίπλοκες, ώστε η εμπεριστατωμένη κατανόησή της αποτελεί πολύ δύσκολο έργο. Θα έλεγε κανείς ότι όποιος το επιχειρήσει, είναι υποχρεωμένος να συνεκτιμήσει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης των βιο-ψυχο-κοινωνικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα, η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το βασικό τμήμα της προσωπικότητας. Κύριο όργανο ρύθμισης της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι ο εγκέφαλος. Η διαφοροποίηση του εγκεφάλου, ανάλογα με το φύλο, προσδιορίζει βασικά την αρσενική ή θηλυκή συμπεριφορά, η οποία ολοκληρώνεται από κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφονται η φυσιολογία της σεξουαλικής λειτουργίας, οι διαταραχές της, καθώς και οι μεταβολές της με την πάροδο της ηλικίας. Γίνεται επίσης ανασκόπηση σε βασικές έννοιες που αφορούν τις παραφιλικές συμπεριφορές και την ομοφυλοφιλία.
Θεμελιώδους σημασίας για την πορεία μιας σχέσης είναι τα ψυχολογικά δυναμικά που αναπτύσσονται από το μετασχηματισμό του ατόμου σε ζεύγος, οι συγκρούσεις που εμφανίζονται και η ενδεχόμενη ανάληψη γονεϊκών ρόλων. Με αυτές τις έννοιες, αφιερώνεται ένα κεφάλαιο στο ρόλο της σεξουαλικής λειτουργίας στο πλαίσιο του γάμου.
Τίτλος βιβλίου:Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Βαϊδάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9608071828
9789608071827
Πρώτη έκδοση: 2005
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες