Τα μυστήρια του Όσιρη (τ.2)

Η συνωμοσία του κακού: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601613802
Σελίδες:
435
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μυστήρια του Όσιρη
Εκτός κυκλοφορίας
Τα μυστήρια του Όσιρη (τ.2)
"Όπως και για το Ραμσή, περίμενα πάνω από είκοσι χρόνια για να αποφασίσω να γράψω αυτό το βιβλίο, που είναι από τα πιο σημαντικά της ζωής μου...
Επειδή θεωρούσα πως έπρεπε να εξηγήσω ένα από τα στοιχεία της διαχρονικότητας της Αιγύπτου...". (Κριστιάν Ζακ).
Παρά την αποφασιστικότητα του φαραώ Σέσωστρη Γ', παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες των συμβούλων του που αναζητούσαν -μάταια- τον ένοχο, παρά τα συνεχή τελετουργικά και τις φροντίδες από τη βασίλισσα και τις εφτά ιέρειες της θεάς Αθώρ, η ακακία που ξεπρόβαλε από τον τάφο του θεού Όσιρη, για να αναγγείλει την ανάστασή του, στην καρδιά του ναού της Αβύδου, πεθαίνει...
Όμως, ανάμεσα σ’ αυτές τις ιέρειες, η πιο μυστηριώδης, αυτή που στοιχειώνει τις νύχτες του νεαρού γραφέα Ικέρ, έχει μια ιδέα: Για να σωθεί το δέντρο της ζωής, πρέπει να κατασκευαστεί μια νέα πυραμίδα, που θα ενσαρκώνει τον Όσιρη.
Ο Σέσωστρης συμφωνεί, βρίσκουν μαζί το ιδανικό μέρος, οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν, υπό το γεμάτο καλοσύνη βλέμμα της Ίσιδας.
Αυτό που όλοι αγνοούν είναι η τριπλή συνωμοσία που εξυφαίνεται - από τη μία πλευρά ο Προάγγελος, αυτός ο διαβολικός γενειοφόρος που κήρυττε στις φυλές της ερήμου, αποφασισμένος να πάρει την εξουσία και να δολοφονήσει το φαραώ· από την άλλη, στην ίδια την αυλή του Σέσωστρη, ο φιλόδοξος ανώτερος αυλικός Μεντές, που εκμεταλλεύεται τη θέση του για να πλουτίσει, δεν έχει άλλη λύση από το να δολοφονήσει το μονάρχη του· τέλος, ο ίδιος ο Ικέρ, που τα φαινόμενα τον εξαπατούν, πιστεύει πως ήρθε η στιγμή να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του.
Όμως, ο Σέσωστρης σπανίως είναι μόνος, μέχρι τη μέρα που παρουσιάζεται η ευκαιρία...
H τετραλογία Τα Μυστήρια του Όσιρη, πέρα από την ορμητική αναζήτηση του νεαρού Ικέρ για την αλήθεια και τη μάχη του Σέσωστρη Γ' ενάντια στις δυνάμεις του κακού, είναι η απολύτως μαγική και συναρπαστική ιστορία μιας Αιγύπτου που δεν υπάρχει πια και που ωστόσο μένει χαραγμένη ολοζώντανη στη μνήμη μας - χάρη στον Κριστιάν Ζακ, που μας προσφέρει εδώ τα κλειδιά και τα μυστικά της αναλλοίωτης διάστασής της.
Τίτλος βιβλίου:Τα μυστήρια του Όσιρη
Υπότιτλος βιβλίου:Η συνωμοσία του κακού: Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Les mystères d' Osiris: La conspiration du mal
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Jacq, Christian (Συγγραφέας)
Καλαμαντής, Γιώργος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789601613802
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Τόμος:2/4
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες