Τα μυστήρια του Όσιρη (τ.3)

Ο δρόμος της φωτιάς: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601613819
Σελίδες:
426
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα μυστήρια του Όσιρη
Εκτός κυκλοφορίας
Τα μυστήρια του Όσιρη (τ.3)
Ο νεαρός γραφέας Ικέρ αντιλαμβάνεται επιτέλους ότι παραπλανήθηκε νομίζοντας ότι ο Σέσωστρης είναι σκληρός και τυραννικός, και ότι ο εχθρός είναι αλλού. Τώρα απολαμβάνει τον τίτλο του βασιλικού γιου που του παραχώρησε ο ίδιος ο φαραώ υιοθετώντας τον.
Ο εχθρός, αυτός που έχει πλήξει το δέντρο της ζωής στην Άβυδο, είναι ο Προάγγελος - ένα διαβολικό πλάσμα που συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα της Αιγύπτου για να την κατακτήσει και να την καταστρέψει.
Έτσι, ο Σέσωστρης αναθέτει στον Ικέρ μια ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή: να πάει στη Χαναάν και να ανακαλύψει εκεί το κρησφύγετο του Προάγγελου.
Ο Ικέρ ξέρει ότι διακινδυνεύει τη ζωή του, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού μπροστά του εμφανίζονται ψεύτικοι Προάγγελοι, ενώ ο πραγματικός, που τώρα κρύβεται στη Νουβία, προετοιμάζει μια γιγάντια πλημμύρα που θα καταστρέψει οριστικά τη χώρα! Ποιος μπορεί να σώσει την Αίγυπτο; Ο Σέσωστρης, που αντιμετωπίζει ασταμάτητα άγριες επιθέσεις; Ο Ικέρ, που μάχεται σε χίλια μέτωπα για να εμποδίσει τον προδότη να πετύχει; Ή η όμορφη ιέρεια Ίσιδα, που θα βρει στα βάθη της καρδιάς της τον τρόπο να κατευναστεί το πνεύμα του Νείλου;
H τετραλογία "Τα μυστήρια του Όσιρη", πέρα από την ορμητική αναζήτηση του νεαρού Ικέρ για την αλήθεια και τη μάχη του Σέσωστρη Γ' ενάντια στις δυνάμεις του κακού, είναι η απολύτως μαγική και συναρπαστική ιστορία μιας Αιγύπτου που δεν υπάρχει πια και που ωστόσο μένει χαραγμένη ολοζώντανη στη μνήμη μας χάρη στον Κριστιάν Ζακ, που μας προσφέρει εδώ τα κλειδιά και τα μυστικά της αναλλοίωτης διάστασής της.
Τίτλος βιβλίου:Τα μυστήρια του Όσιρη
Υπότιτλος βιβλίου:Ο δρόμος της φωτιάς: Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Les mystères d' Osiris: Le chemin de feu
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Jacq, Christian (Συγγραφέας)
Καλαμαντής, Γιώργος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789601613819
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2005
Τόμος:3/4
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες