Αρτεμίδωρος και Φρόυντ
Πώς η εμπειρία του ονείρου, που μεταφράζεται σε ονειρικό λόγο και διεισδύει στην πραγματικότητα της εγρήγορσης, δημιουργεί ένα διακριτό σύστημα ερμηνείας; Ποιες μορφές έχει πάρει το σύστημα αυτό από την αρχαιότητα έως σήμερα; Ποιος ο ρόλος της λογοτεχνίας;
Η παρούσα μελέτη επιχειρεί στο πρώτο μέρος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα αναλύοντας τις ερμηνευτικές θεωρίες του Αρτεμίδωρου και του Φρόυντ για το όνειρο και, μέσα από τις έννοιες της μεταφοράς, της ερμηνείας και της κατασκευής, εντοπίζοντας τα κοινά σημεία των δύο θεωριών.
Στο δεύτερο μέρος εφαρμόζει τα συμπεράσματα από τις θεωρήσεις της σε λογοτεχνικά κείμενα του εν ευρεία εννοία μοντερνισμού.
Τίτλος βιβλίου: | Αρτεμίδωρος και Φρόυντ |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Ερμηνευτικές θεωρίες και λογοτεχνικά όνειρα |
---|
Εκδότης: | Εξάντας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Χρυσανθόπουλος Μιχάλης Κ. (Συγγραφέας) Καράβατος, Αθανάσιος (Υπεύθυνος Σειράς)
|
ISBN: | 9789602566114 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Προσεγγίσεις | Σελίδες: | 248 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2005 | Διαστάσεις: | 20x10 |
---|
Κατηγορίες: | Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση Ψυχολογία > Εσωτερική Αναζήτηση > Όνειρα |

Ιωάννου, Έκτορας
Ο Έκτορας Ιωάννου γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τελείωσε το Λύκειο στην Αλεξανδρούπολη και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, το Σεπτέμβριο του 1994. Έζησε σε Ιεράπετρα, Παραμυθιά, Αθήνα, Άρτα, Αριδαία, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Ρέθυμνο. Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.