Οι ελληνικοί μύθοι

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2005
ISBN:
9789601615561
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οι ελληνικοί μύθοι
Τιμή εκδότη:€33,50
Η τιμή μας: €30,15
Οι ελληνικοί μύθοι
"O παρών τόμος, που απευθύνεται σε ένα μη ειδικό αναγνωστικό κοινό, είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην αρχαία ελληνική μυθολογία. [...] Ένα ευσύνοπτο εισαγωγικό κεφάλαιο σκιαγραφεί με σαφήνεια τον στόχο και τα περιεχόμενα του βιβλίου, το οποίο διαρθρώνεται σε επτά κεφάλαια. O τόμος κατακλείεται με μια κατατοπιστική βιβλιογραφία ή "μελέτες για περαιτέρω εμβάθυνση" οι οποίες αφορούν το καθένα από τα κεφάλαια του βιβλίου. Έτσι, προσφέρεται ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο προκειμένου ο αναγνώστης να διερευνήσει την αρχαιοελληνική μυθολογία σε μεγαλύτερο βάθος.
H παρουσίαση του υλικού στο σύνολό του είναι σε γενικές γραμμές αριστοτεχνική. [...]
H εικονογράφηση καλύπτει ένα φάσμα θεμάτων από όλες τις χρονικές περιόδους, και όχι μόνο την κλασική, και συνδέεται στενά με το κείμενο. Παρατίθενται μερικοί θαυμάσιοι χάρτες, π.χ. σχετικά με τους άθλους του Ηρακλή και τα κατορθώματα του Θησέα, όπως και γενεαλογικά δένδρα θεών και ηρώων. [...] Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το βιβλίο είναι συναρπαστικό... αποφεύγει την απλοϊκή αφήγηση, προσφέροντας μια αναδιήγηση των μύθων που επισημαίνει τη σημασία τους στο πλαίσιο των πολιτισμικών συμφραζομένων τους.
Tο τελικό αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο, καθώς ο συγγραφέας επικεντρώνει την επιστημονική του σοφία στη διερεύνηση της αρχαιοελληνικής μυθολογίας και, παρά το γεγονός ότι πραγματεύεται το αντικείμενό του με σοβαρότητα, κατορθώνει να το καταστήσει εύληπτο στο κοινό για το οποίο προορίζεται". (David Fitzpatrick, Bryn Mawr, "Classical Review", 24/11/2004)
Τίτλος βιβλίου:Οι ελληνικοί μύθοι
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας ολοκληρωμένος οδηγός
Τίτλος πρωτότυπου:The Complete World of Greek Mythology
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Buxton, Richard (Συγγραφέας)
Τυφλόπουλος, Τάσος (Μεταφραστής)
Ιακώβ, Δανιήλ Ι., 1947- (Επιμελητής)
Ρεγκάκος, Αντώνης Β. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601615561
Σειρά εκδότη:Αναγνώσεις του Αρχαίου Κόσμου
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2005
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες